Головна Новини Дозвілля саморозвиток Дослідники назвали мінімальну кількість кроків, які потрібно зробити за день
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники назвали мінімальну кількість кроків, які потрібно зробити за день

Автори в основному зосередилися на тих, хто проходив 8000 і 10000 кроків на день і прожив довше, ніж ті, що пройшли лише 4000 кроків або менше

6 січня 2022, 02:12
Поділіться публікацією:

Дослідження показали, що щоденні прогулянки позитивно впливають на здоров'я і здатні вдвічі знизити смертність у людей віком від 50 років і старших. Читайте далі та дізнайтеся, яку відстань потрібно проходити щодня. Група вчених на чолі з професором Педро Сен-Моріс проаналізувала дані про 4840 людей, які в період з 2003 по 2006 роки щодня ходили пішки певну відстань. Після цього вчені стежили за ними 15-18 років, пише Times of India.

Дослідники назвали мінімальну кількість кроків, які потрібно зробити за день

Прогулянка - фото з відкритих джерел

"Автори в основному зосередилися на тих, хто проходив 8000 і 10000 кроків на день і прожив довше, ніж ті, що пройшли лише 4000 кроків або менше. Але проходити 8-10 км на день непросто... а може, і не потрібно", — говориться у матеріалі.

Так, дослідники дійшли висновку, що ходьба в 4 тисячі кроків на день у порівнянні з 2 тисячами сприяла тому, що здоров'я зміцнювалося і тривалість життя збільшувалася, а смертність серед людей старше 50 років була знижена вдвічі. Чотири тисячі кроків становлять близько 3,2 км/день. І хоча для відстеження зручно використовувати цифрові методи (гаджети з функцією крокоміра), можна легко обійтися і без таких девайсів – лише 30-45 хвилин швидкої ходьби в сумі дають 4 тисячі кроків. Також наголошується, що при ходінні можна комбінувати різні швидкості — від більш швидкої до помірної і навпаки, і тримати один темп зовсім не обов'язково, адже "ходьба дає можливість різноманітності та експериментів".

Нагадаємо, тільки 32% громадян їздили в Україну з метою туризму за останні два роки. Такі дані оприлюднила група соціологічних досліджень "Рейтинг". Інші 68% не подорожують, або ж їздять за кордон. А от Україною подорожують люди, які часто мають своє авто. Також більшість із цих людей молодь віком від 18 до 29 років. Більшість із них має достатньо грошей для поїздок.

Найпопулярнішим місцем для подорожей більшість обирають Карпати – 55%. На моря їздять 48%. Менше людей цікавляться зеленим туризмом та місцями історичних подій. Третина опитаних кажуть, що сфера туризму за останні роки в Україні покращала. 29% опитаних відзначили позитивні зміни у будівництві соціальної інфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини