Головна Новини Дозвілля саморозвиток Дівчина на рік залишилась у монастирі: тепер вона розповіла, що там відбувалось
commentss НОВИНИ Всі новини

Дівчина на рік залишилась у монастирі: тепер вона розповіла, що там відбувалось

Британка Елоїз Скіннер рік пробула у монастирі. Тепер вона розповіла, як це вплинуло на її життя.

14 квітня 2023, 11:30 comments8919
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

26-річна британка Елоїз Скіннер проходила стажування у Нью-Йорку, проте дізналась про духовну спільноту у Лондона та вирішила переїхати в монастир на рік. Тепер дівчина розповіла, як проходило її чернече життя. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Metro.

Дівчина на рік залишилась у монастирі: тепер вона розповіла, що там відбувалось

Британка Елоїз Скіннер. Фото з відкритих джерел

Друг Елоїз Скіннер розповів про експериментальну духовну спільноту, концепція якої базується на традиційному чернечому житті з духовними практиками, молитвами та роздумами. Можна приїхати у монастир і прожити рік як чернець. Попри те, що дівчина виросла не в релігійній сім'ї, вона вирішила спробувати та переїхала у нове місце.

"Було дивно приїхати прямо з центру міста до спокійної території духовного центру, але це давало мені відчуття спокою. Інші члени моєї групи були різного віку та різного походження — чоловіки та жінки, з різних країн і культур", — розповідає Елоїз.

Британка розповідає, що життя у монастирі було добре організоване. День розпочинався з молитви, далі були ранкові уроки, згодом кожен учасник отримував якісь завдання, наприклад роботу у саду чи прибирання в будинку. Останніми пунктами в графіку були обід, післяобіднє навчання та вечірня молитва. Елоїз каже, що такий одноманітний спосіб життя став для неї чимось новим.

"Воно надало кожному дню форму, відчуття ритму та безперервності днів, чого інколи бракує сучасному життю. Передбачуваність кожного дня дозволила мені переживати дрібниці з більшою увагою та усвідомленістю", — говорить Елоїз та додає, що спочатку було некомфортно, особливо через тишу, проте звикнути до цього їй було легше ніж вона думала.

Після року молитов і служіння вона написала дві книги, перекваліфікувалася на психотерапевта і зараз спеціалізується на екзистенціальній терапії.

"Мій досвід у чернечій спільноті, безумовно, сформував моє сприйняття світу, і я не шкодую – це був один із визначальних досвідів у моєму житті. У світі, який, здається, надає перевагу швидкості над стабільністю, зовнішньому вигляду над внутрішнім станом, ці ідеї можуть бути важливішими, ніж будь-коли", — вважає британка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зіркову спортсменку Сербії переслідують: злили оголені фото.
Також "Коментарі" писали, що радник Путіна назвав українців ельфами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини