Головна Новини Дозвілля саморозвиток Чому не варто пересолювати страви
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто пересолювати страви

На думку експертів, практично кожній людині корисно зменшити споживання солі

13 жовтня 2021, 05:05
Поділіться публікацією:

Ми любимо сіль — попри попередження фахівців, ми занадто багато її споживаємо і тим самим шкодимо здоров'ю. А це насправді? Підвищене споживання солі — це додаткове навантаження на серце, мозок, артерії. Підійматися кров'яний тиск, і самопочуття погіршується. Виникає ризик розвитку гіпертонії та інсульту. Переїдання солі призводить до вимивання кальцію з організму. Порушується нормальна робота нервової системи, кістки стають більш крихкими, починаються проблеми з зубами. Гірше працюють м'язи, пише ironmuscles. На думку експертів, практично кожній людині корисно зменшити споживання солі. Це дозволяє знизити ризик розвитку цілого ряду хронічних захворювань судин і серця. Особливо цікаво, що найбільший ефект від обмеження використання солі спостерігався у молодих людей.

Чому не варто пересолювати страви

Пересолювати страви - фото з відкритих джерел


Потрібна сіль організму взагалі? Так, потрібна, але в мінімальних кількостях. Головний компонент солі — це натрій. Сіль є основним джерелом натрію в їжі. У невеликих кількостях натрій організму потрібен. Натрій входить до складу всіх рідин людського тіла, включаючи кров. Відповідно, натрій допомагає підтримувати водний баланс в організмі. Головне тут — дотримуватися норм споживання солі.


Нагадаємо, стан здоров'я серцево-судинної системи багато в чому залежить від нашого раціону, тому його варто збагачувати правильними продуктами, наприклад, квасолею. Експерти кажуть, що ця бобова культура захищає від хвороб серця. Американські дослідники заявили, що кожен день потрібно з'їдати жменю квасолі, тому що вона оздоровлює серце і захищає його від набору жирової маси. Річ у тому, що квасоля багата на клітковину і білок. Також в ній багато кальцію, магнію, міді, алюмінію, фосфору, амінокислот, вітамінів групи В, С, Е, К. Експерти відзначили, що щоденна порція квасолі дієво знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, ожиріння, діабету і інсульту.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини