Головна Новини Дозвілля саморозвиток Чому корисно розгадувати кросворди у будь-якому віці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому корисно розгадувати кросворди у будь-якому віці

Лікарі рекомендують розгадувати кросворди та сканворди для зняття стресу

17 листопада 2021, 05:56
Поділіться публікацією:

Багато хто любить розгадувати різноманітні кросворди та сканворди. Завдяки такому захоплюючому заняттю стає можливим розважитись у вільний час і непогано тренувати роботу мозку. Дійсно, неврологам давно відомо: щоб зберегти працездатність мозку із віком, цей орган необхідно тренувати так само, як і весь організм. Не випадково люди, зайняті інтелектуальною працею, наприклад вчені, здебільшого зберігають ясність думки і добру пам'ять до похилого віку, пише pomozgui.

Чому корисно розгадувати кросворди у будь-якому віці

Кросворди - фото з відкритих джерел

Причому тут справа не в кількості, а в систематичності: якщо раз на добу братися за таку головоломку, це кардинально змінить якість ваших когнітивних компетенцій, на краще, зрозуміло. Лікарі рекомендують розгадувати кросворди та сканворди для зняття стресу. Для людей у ​​віці така діяльність ще корисніша, адже в процесі розгадування стимулюється зростання нових клітин у мозку. Таким чином, відбувається профілактика від серйозних хвороб: хвороби Паркінсона та Альцгеймера. Якщо людина похилого віку правильно буде чергувати розумову активність з фізичною, то зможе довго залишатися в чудовій формі. Крім того, діти, які присвячують час кросвордам, розвивають пам'ять, що дозволяє їм легше засвоювати шкільний матеріал, а також навчатися іноземних мов. Їхній мозок протягом дня багато працює, що призводить до втоми. А це гарантує глибший і спокійніший нічний сон.

Нагадаємо, результати томографії 638 осіб пенсійного віку показали, що у тих, хто активно займається фізкультурою, протягом трьох років обсяг мозку зменшувався повільніше. Вправи не повинні бути виснажливими — достатньо кількох прогулянок на тиждень, пише медичний журнал "Neurology". Вправи мають бути саме фізичними, оскільки розумові вправи — розгадування кросвордів, наприклад, вважаються менш ефективними. Читання книг або зустрічі з друзями та рідними – менш активне проведення часу – не сповільнювали усихання мозку. Дослідивши білу матерію мозку — "проводи", що передають повідомлення всередині мозку, — вчені виявили, що у людей старше 70 років, які були більш фізично активними, менше пошкоджених ділянок, ніж у тих, хто рідше займався фізкультурою.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини