Головна Новини Дозвілля саморозвиток Це приємне заняття так само корисно, як і спорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Це приємне заняття так само корисно, як і спорт

Гарячі ванни можуть надавати на організм такий же вплив, як аеробні вправи низької та середньої інтенсивності

3 червня 2021, 04:13
Поділіться публікацією:

Вчений Джеймс Стюард провів дослідження, в ході яких вивчав вплив фізичних навантажень на тіло людини. З'ясувалося, що гаряча ванна надає на тіло такий же ефект, як і заняття спортом.

Це приємне заняття так само корисно, як і спорт

Тренування (фото з відкритих джерел)

До недавнього часу схожість спорту і гарячих ванн була доведена, проте в останні десятиліття кількість досліджень на цю тему зросла. І збільшилася кількість доказів. Регулярний прийом гарячих ванн, гарячий гідромасаж або сауна допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань, а також надають інші позитивні впливи на організм людини, пише livemint.

Дослідник припустив, що гарячі ванни можуть надавати на організм такий же вплив, як аеробні вправи низької та середньої інтенсивності. Проведені їм експерименти підтвердили ці припущення.

Довгострокові дослідження поза лабораторією довели, що застосування тепла в стані спокою, або те, що вчені люблять називати "пасивним нагріванням", може бути приємним, практичним і ефективним для поліпшення здоров'я. Однак, експерти роблять акцент на тому, що гаряча ванна не зможе повною мірою замінити тренування в залі. Фахівці рекомендують ванни і сауну тільки для посилення ефекту від занять спортом.

Як повідомляли раніше сучасний ритм життя практично не залишає нам часу на заняття спортом. Ця проблема стоїть особливо гостро, якщо доводиться працювати в офісі. Саме для цього й існує комплекс фізичних вправ, розрахованих лише на 10 хвилин. Ця вправа допоможе вашій спині стати гнучкою. Встаньте прямо, руки за голову. Швидко зігніть і доторкніться ліктями до колін. Випрямтеся і повторіть вправу 12 разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини