Головна Новини Дозвілля саморозвиток Це популярне жіноче ім’я в Україні: в Італії воно означає "курка"
commentss НОВИНИ Всі новини

Це популярне жіноче ім’я в Україні: в Італії воно означає "курка"

Через схожість звучання імені Галина в італійській мові його можуть переплутати зі свійським птахом.

12 серпня 2024, 12:00 comments5012
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Ім’я Галина має давньогрецьке походження та є одним з найпопулярніших жіночих імен в Україні. Однак, виявляється, що за своїм звучанням це ім’я в Італії асоціюється зі свійською твариною – куркою.

Це популярне жіноче ім’я в Україні: в Італії воно означає "курка"

В Італії ім'я Галина схоже до слова "курка". Фото з відкритих джерел

Ім'я Галина походить від давньогрецького слова "γαλήνη" (галене), що означає "спокій", "тиша", "безтурботність". У стародавній Греції Галина була богинею спокійного моря, покровителькою мореплавців, що додало цьому імені символізму миролюбності та гармонії. 

Це ім’я поширене в багатьох країнах, де має свої варіанти вимови. Однак в Італії слово Галина може асоціюватись не з жіночим ім'ям, а зі свійським птахом. В італійській мові gallina означає "курка". Крім того, таке ж значення це слово має в іспанській мові. Цікаво, що скорочений варіант імені Галя в Латвії означає "м'ясо" або "яловичина", а записується як gaļa.

У християнській традиції ім'я набуло популярності завдяки святій Галині, яка жила в III столітті та зазнала мученицької смерті за віру. Після прийняття християнства ім’я Галина поширилось по Київській Русі та досі зберігає свою актуальність. Галина відзначає День Ангела двічі на рік – 23 березня і 29 квітня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прізвище одного з борців за незалежність України Степана Бандери має таке ж саме значення, як і у популярного іспанського актора Антоніо Бандераса.

Також "Коментарі" писали про найдовше ім’я в Україні, яке складається з 50 літер. Чоловік з Тернополя хотів мати ім’я на 70 літер, однак при реєстрації в Україні існує ліміт до 50 символів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини