Головна Новини Дозвілля саморозвиток Біологи назвали причину, чому нас тягне випити алкоголь
commentss НОВИНИ Всі новини

Біологи назвали причину, чому нас тягне випити алкоголь

Вчені знайшли в мозку групу нервових клітин, які відповідають за прийняття рішень про вживання алкоголю

21 серпня 2021, 03:30
Поділіться публікацією:

Вчені знайшли в мозку групу нервових клітин, які відповідають за прийняття рішень про вживання алкоголю. Біологи з Швеції провели дослідження на тваринах, які були схильні до вживання спиртного. Як пише Science Advances, у своїй науковій роботі дослідники вивчали нейронні сигнали мозку. Спочатку піддослідним щурам видавали спиртне при натисканні на певну кнопку. Потім разом з подачею алкоголю щури отримували удар струмом. Однак близько третини щурів продовжували тиснути на кнопку, незважаючи на розряди електрикою.

Біологи назвали причину, чому нас тягне випити алкоголь

Алкоголь (фото з відкритих джерел)

Вчені знайшли в мозку групу нервових клітин, які відповідають за прийняття рішень про вживання алкоголю. Біологи з Швеції провели дослідження на тваринах, які були схильні до вживання спиртного.

Як пише Science Advances, у своїй науковій роботі дослідники вивчали нейронні сигнали мозку. Спочатку піддослідним щурам видавали спиртне при натисканні на певну кнопку. Потім разом з подачею алкоголю щури отримували удар струмом. Однак близько третини щурів продовжували тиснути на кнопку, попри розряди електрикою.

Біологи пояснили, що знайшли невелику ділянку нервових клітин у мозку, яка активізувалася перед натисканням на кнопку. Ці клітини, розташовані в мигдалеподібному тілі їх мозку, визначали різницю між умінням обмежувати себе і нездатністю зупинитися.

Нагадаємо, підробний алкоголь в Україні не є великою рідкістю. Багато літрів міцних алкогольних напоїв є фальсифікатом. Таку заяву зробив голова комітету з питань податкової, фінансової та митної політики Данило Гетманцев.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Леонид

21 серпня 2021, 08:52

Где набрали этих полуграмотных писак? Ошибка на ошибке. Читать тошно.


Новини