Головна Новини Дозвілля відносини Як «друзі» можуть зруйнувати стосунки: небезпечні сигнали
commentss НОВИНИ Всі новини

Як «друзі» можуть зруйнувати стосунки: небезпечні сигнали

Далеко не всі люди виправдовують нашу довіру

30 березня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

На жаль, досить часто трапляються ситуації, коли близькі друзі зраджують і руйнують вашу ідилію у стосунках або шлюбі. Психолог Анастасія Лисакова розповіла, за якими сигналами можна зрозуміти, що ви спілкуєтеся із псевдодругом.

Як «друзі» можуть зруйнувати стосунки: небезпечні сигнали

Як на стосунки впливають друзі (фото з відкритих джерел)

Складно описати почуття, коли приходить усвідомлення, що твоя близька подруга або друг роблять усе, щоб відбити вашого партнера. Після такого "ножа в спині" вірити не хочеться нікому і ніколи. Тому потрібно бути уважнішими та звертати увагу на такі деталі:

"Випадково" розповіла вашу таємницю

Уявіть ситуацію, що ви по секрету розповідаєте близькій подрузі про те, що не хочете на вихідних їхати до родичів свого коханого і плануєте прикинутися хворою або сказати, що вас терміново викликали на роботу. І через кілька днів ваш чоловік або молода людина приходить до вас із претензією, чому вам не подобаються його родичі, адже вони — хороші люди. Звичайно ж його поінформованість може стати для вас шоком. І, щоб уникнути скандалу, потрібно буде акуратно пояснити, чому ви не хочете їхати. Але не завжди вдається знайти вихід із ситуації мирно. І, що найжахливіше, коли ви намагаєтеся дізнатися правду у тієї ж подруги, вона стверджує, що нічого нікому не говорила або клянеться, що не зі зла проговорилася. Однак навряд чи людина, яка щоразу "випадково" розповідає те, про що її просили мовчати, перестане це робити надалі. Особливо якщо її мета — внести розлад у ваші стосунки.

Порушує загальну реальність пари

Добре, коли є багато друзів і ви часто з ними бачитеся, але у пари має бути якесь загальне заняття, тільки для двох, яке б їх зближувало. Трапляється так, що подруга або друг небажано "вростають" у ваше захоплення, привертаючи увагу до своєї персони або ж до захоплення вашого партнера, щоб з ним зблизитися. У таких випадках важливо визначити межі.

Спілкується з вашим партнером за вашою спиною

Багатьом, можливо, знайоме ревне ставлення до друзів. Наприклад, коли ви знайомите двох своїх товаришів із різних компаній, а потім дізнаєтеся, що вони класно проводять час без вас. Це неприємно, але не смертельно. Однак ситуація починає "грати" іншими фарбами, коли йдеться про вашого партнера і подругу. Тут вже стає незручно. Уявіть, що ви розповідаєте чоловікові про те, що ваша подруга захворіла. Але у відповідь чуєте, що він у курсі. Виявляється, що вона напередодні йому писала, а він просто забув вам сказати. Це тривожний дзвіночок, який, у тому числі, може свідчити про те, що друг сім'ї не такий вже і друг.

Виставляти вас у гіршому світлі

Варто задуматися, якщо подруга хвалиться своїми досягненнями перед вашим чоловіком або хлопцем, натякаючи йому, що вона набагато краща за вас. Нехай навіть вона все зводить до жарту, погодьтеся, що ситуація неприємна. До слова, тут важливо враховувати й реакцію вашого обранця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички у стосунках зближують пару.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини