Головна Новини Дозвілля відносини 7 способів стати чудовими бабусею і дідусем
commentss НОВИНИ Всі новини

7 способів стати чудовими бабусею і дідусем

Вибудовування відносин з дітьми та внуками вимагає часу і зусиль. Кілька порад, як стати найкращими бабусею і дідусем на світі

2 грудня 2020, 10:46
Поділіться публікацією:


7 способів стати чудовими бабусею і дідусем

Фото: healthy-kids

Запитуйте, не нав'язуйте

Ви повинні усвідомити, що настав час ваших дітей приймати самостійні рішення про виховання малюка. Коли ви пропонуєте свої поради і думки, ви змушуєте молодих батьків думати, що ви не довіряєте їм або не поважаєте їх судження.

Веселіться від душі!

Присутність дідуся і бабусі означають забаву дітей без будь-якої відповідальності — насолоджуйтеся цим! Спустіться на підлогу і пограйте зі своїм онуком чи онукою, придумайте кумедні історії про улюблені іграшки малюка, співайте пісні.

Остерігайтеся суперництва з іншими бабусею і дідусем

Неминуче, що одні з дідусів і бабусь будуть проводити більше часу з дитиною, ніж інші, але це нічого не означає з точки зору близькості стосунків!

Будьте готові до безладдя

Якщо до вас в гості їде маленький онук, підготуйтеся до можливого безладу заздалегідь, щоб потім не жахнутися від тосту з джемом, який приземлився на килим у вітальні.

Не віддавайте перевагу матеріальним речам

Заманливо купити найновішу сучасну іграшку і подивитися, як обличчя вашого онука витягнеться від захвату. Але досвід, яким ви ділитеся, часто набагато більш значущий, тому, що створить спогади, які триватимуть усе життя.

Відповідальність батьків малюка

Ви звикли бути головною, але зараз прийшла черга вашої дочки і її чоловіка. Тепер ваша роль — робити те, що вам говорять, і не турбуватися про те — добре це для дитини чи ні.

Зберігайте і діліться спогадами про членів родини 

Стереотип нудного дідуся, який постійно говорить про добрі старі дні, несправедливо змусив багатьох літніх людей боятися говорити про сімейну історію. Але ви повинні пишатися своєю роллю сімейного історика, адже забезпечуєте важливий зв'язок між минулим, сьогоденням і майбутнім. Додайте у свої історії трохи гумору і пригод, нехай вони будуть короткими, але ємними — ваші онуки будуть слухати вас із задоволенням!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини