Головна Новини Дозвілля відносини 7 правил ідеальної мачухи
commentss НОВИНИ Всі новини

7 правил ідеальної мачухи

Як стати хорошою мачухою? Легко, якщо дотримуватися наступних правил від експерта-психолога.

21 грудня 2020, 18:35
Поділіться публікацією:


7 правил ідеальної мачухи

Фото: hochu.ua

Не намагайтеся зайняти місце матері. Чи є новий шлюб результатом розлучення або смерті, ви ніколи не зможете зайняти місце біологічної матері і не повинні намагатися це зробити. Пам'ятайте, що це не ваші діти, і незалежно від того, якою була біологічна мати, поважайте потребу дитини любити її. Також ніколи не вимагайте від дитини називати вас "мама". Вирішіть чітко самі з собою і з пасинком (падчеркою) вашу роль в сім'ї.

Ніколи не бийте дітей. Навіть якщо ви вірите в покарання, ви ніколи не повинні перетинати лінію фізичного насильства. Хворобливі спогади про фізичну розправу можуть тривати все життя і забирають будь-який шанс побудови довіри і поваги в новій сім'ї.

Не приймайте позицію влади. Маленькі діти у віці до 5 або 6 років можуть бути в більшій мірі готові прийняти авторитет мачухи в новій сім'ї, але діти шкільного віку та підлітки будуть часто давати відсіч спробам мачухи в досягненні автоматичної влади. Ви, можливо, вже підкорили серце свого нового чоловіка, але вам також необхідно заслужити любов і повагу своїх нових пасинків.

Не приймайте участь в дискусіях по вихованню дітей між вашим партнером і його колишньою. Колишня пасія вашого партнера автоматично не схильна до вас, і ваша непрохана порада може привести до конфлікту масштабів всесвіту. Постарайтеся повністю виключити свою присутність в їх розмовах і дискусіях.

Не приймайте участь в суперечках між вашим пасинком і вашим чоловіком. Якщо ви хочете зберегти хороші довірчі відносини з пасинками і партнером — дозвольте їм самостійно вирішувати конфлікт. Навіть втручання з найкращими намірами може мати негативний вплив на ваш шлюб. Замість цього забезпечте чоловіку підтримку, і говоріть свою думку тільки, коли він попросить про це.

Не ігноруйте і не протидійте побажанням біологічної матері. Якщо мама вашої падчерки заборонила їй фарбувати волосся до 16 років, — ви не маєте права суперечити її бажанням. Зрозумійте, що немає колишніх батьків, тільки колишнє подружжя — ваш новий чоловік більше не в шлюбі з біологічною матір'ю своїх дітей, але її слово до сих пір вагомо в їх вихованні.

Не ревнуйте чоловіка до дітей. Вам необхідно зрозуміти важливість міцних відносин між батьком і дітьми. Будьте впевнені — взаємозв'язок вашого чоловіка зі своїми дітьми не применшує вашого значення в сім'ї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини