Головна Новини Дозвілля відносини 5 порад психолога, як пробачити зраду та зберегти стосунки
commentss НОВИНИ Всі новини

5 порад психолога, як пробачити зраду та зберегти стосунки

Психолог Сем Луї радить 5 дієвих стратегій, які допоможуть пережити зраду та продовжувати стосунки

29 жовтня 2020, 13:15 comments5894
Поділіться публікацією:

Зрада найближчої людини — одна з найбільших руйнівних ран, яку завдає партнер. Відновити свою довіру та любов до людини, яка обманула — дуже важко, але можливо. Для цього потрібно довго і старанно працювати над стосунками обом сторонам.

5 порад психолога, як пробачити зраду та зберегти стосунки

Фото: Publy

Психолог Сем Луї у виданні Psychology Today ділиться дієвими стратегіями, які допоможуть пробачити партнеру, зменшити біль та розпочати все з чистого листа.

1) Прозорість та відкритість

Часто про зраду дізнаються зовсім неочікувано — з листування, забутих речей, фотографій. Коли зрада й надалі приховується та не обговорюється, вона з кожним днем все більше руйнує людину. Тому краще чесно розповісти та покаятися в скоєному, надати головні факти.

Така тактика може повернути хоч якусь частину довіри партнера та запевнити, що таємниць між вами більше немає.

2) Самоаналіз та аналіз ситуації

Якщо пара націлена на збереження стосунків — їй потрібно багато говорити та вияснити причину зради. Завдяки цьому зменшується можливість наступних зрад. Це можна зробити як самостійно, так і на прийомі у психолога. Головне не боятися та говорити щиро.

3) Усунути тригери, які штовхають на зраду

Після обговорення причини зради, варто усунути ті тригери, які спонукають “йти наліво”. Якщо такі фактори все одно залишаються в житті людини, варто бути дуже обережним та не давати другій половинці приводу для ревнощів.

Наприклад, минула зрада відбулася у відрядженні. Цього разу, якщо кохана людина поїхала у відрядження, домовтеся, щоб вона більше телефонувала, розмовляла з вами та не змушувала сумніватися у вірності.

4) Аналіз минулої й теперішньої поведінки

Проаналізуйте свою теперішні стосунки та минулі. Можливо, вам вже не раз зраджували? Якщо це дійсно так, варто записатися на прийом до психолога та пропрацювати можливі причини такої поведінки та змінити психологічну модель.

5) Проговорюйте свій біль, не тримайте все в собі

Ви маєте спустошити біль всередині, а не тримати його й надалі. Якщо вам хочеться говорити про зраду — говоріть. Таким чином і вам стане легше, і партнер усвідомить, що він приніс багато страждань та зрозуміє, що повторювати не варто.

Сем Луї підсумував, що шлях до пробачення та встановлення довіри — довгий та важкий, але якщо двоє людей і надалі хочуть бути разом, його можливо пройти та повернути довіру.

Також читайте, що потрібно чоловіку в стосунках.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини