Головна Новини Дозвілля відносини Чи є обов'язковим офіційний шлюб для повноцінних стосунків, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є обов'язковим офіційний шлюб для повноцінних стосунків, - дослідження

Якщо порівнювати з опитуванням 2021 року, спостерігається зменшення важливості шлюбу серед українців

14 лютого 2022, 15:07
Поділіться публікацією:

Напередодні Дня закоханих компанія Active Group досліджувала романтичні стосунки українців. Серед іншого з'ясувалося, що обов'язковим укладання офіційного шлюбу вважає понад третина українців (34,9%). Швидше обов'язковим шлюб вважають 24,7% учасників опитування.

Чи є обов'язковим офіційний шлюб для повноцінних стосунків, - дослідження

Чи є обов'язковим офіційний шлюб для повноцінних стосунків - фото з відкритих джерел

Соціологи з'ясували, що 21,7% респондентів вважають, що укладання шлюбу є швидше необов'язковим, а 15,2% — абсолютно необов'язковим. Також 3,5% українців не змогли визначитись із відповіддю.

Загалом, зазначають автори дослідження, якщо порівнювати з опитуванням 2021 року, спостерігається зменшення важливості шлюбу для повноцінних стосунків у сприйнятті українців.

Чи є обов'язковим офіційний шлюб для повноцінних стосунків, - дослідження - фото 2

Дослідники також ставили питання про наявність коханої людини. Так, 68,2% опитаних відповіли, що мають другу половину, а 26,5% такої людини не мають. Можливо, мають кохану людину, але в цьому не впевнені, 5,3% респондентів.

Чи є обов'язковим офіційний шлюб для повноцінних стосунків, - дослідження - фото 3

Відзначати День усіх закоханих у 2022 році планує третина респондентів – 34,5%. 25,3% не впевнені у своїх намірах святкувати. 40,2% жителів країни святкувати 14 лютого не будуть.

Чи є обов'язковим офіційний шлюб для повноцінних стосунків, - дослідження - фото 4

Соціологічне дослідження проведене компанією Active Group з 4 по 6 лютого поточного року за допомогою методу face-to-face. Учасниками опитування стали 1200 осіб із різних регіонів країни, за винятком тимчасово окупованих територій.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що експерти розповіли , як правильно зробити приємно своїй другій половинці на День закоханих і чи варто прив'язуватися до свята, яке увійшло в наше життя порівняно недавно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини