Головна Новини Дозвілля відносини Чи допомагає роздільний сон поліпшити стосунки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допомагає роздільний сон поліпшити стосунки

Директор лабораторії сну університету Раєрсон Колін Карней зазначив, як роздільний сон допомагає врятувати та зміцнити стосунки

10 травня 2021, 00:30
Поділіться публікацією:

Деякі люди сприймають роздільний сон, як ознаку нездорових стосунків: любов пройшла, подружжя набридли один одному і перебувають на межі розлучення. Але не варто ставитися до цього настільки гостро. Іноді парам буває дійсно корисно спати на різних ліжках.

Чи допомагає роздільний сон поліпшити стосунки

Роздільний сон (фото з відкритих джерел)

Директор лабораторії сну університету Раєрсон Колін Карней зазначив, що сон є дуже важливою частиною нашого життя, адже він впливає як на фізичний, так і на емоційний стан людини. А недосип може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Згідно з даними Національного інституту неврологічних розладів та інсульту, неякісний сон може стати причиною підвищеного тиску, депресії та навіть діабету. А неякісним він може бути через вашу другу половинку.

Експерти радять спати окремо парам, у яких не збігається робочий графік або, коли вони звикли до різних температур або темряві в кімнаті. Також варто розійтися по різних ліжках, якщо ваш партнер постійно хропе і заважає вам нормально відпочити. У цьому немає нічого страшного, просто вам потрібно нормально висипатися, щоб функціонувати.

Фахівці також вважають, що роздільний сон може позитивно відбитися на сексуальному житті, адже партнери почнуть більше цінувати близькість один з одним, в результаті стосунки можуть стати міцніше і стабільніше.

Нагадаємо, вчені з Університету Мердока назвали пряність, яку потрібно вживати людям, які страждають безсонням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що психологи з Університету Британської Колумбії провели ряд досліджень і з'ясували, що запах коханої людини здатний поліпшити якість сну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини