Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Куркума — не просто спеція, яка надає стравам гострий смак, але ще і потужний природний антибіотик. А якщо поєднувати її з молоком і медом, то вийде справжня "вітамінна бомба", за допомогою якої можна зміцнити імунітет. Як же приготувати "золоте молоко"?
золоте молоко (фото з відкритих джерел)
Інгредієнти: 50-60 г куркуми (краще купувати в спеціальних магазинчиках для спецій), 100 г звичайної води, 1 склянка молока, 1/4 ч.л. мигдалевого масла та 1 ч. л. меду.
Спосіб приготування: Візьміть куркуму, залийте її водою, щоб утворилася рідка консистенція. Перелийте її в сотейник і поставте на середній вогонь, варіть 5-7 хвилин, не забуваючи постійно помішувати. У вас повинна вийти густа паста коричневого кольору. Залиште її, щоб вона охолола, а після цього перекладіть в скляну банку і відправте в холодильник.
Тепер переходьте до приготування самого напою. Закип'ятіть склянку молока, додайте в нього 1 чайну ложку приготованої суміші з куркуми та мигдальне масло. Ретельно перемішайте. Покладіть в рот 1 ложку меду і запийте вітамінним напоєм. Не страшно, якщо вам не вдасться повністю розчинити пасту з куркуми в молоці. Мед можна додати і в сам напій, кому як зручніше.
Нагадаємо, що цей напій має цілу низку корисних властивостей: допомагає при проблемах з травленням, застуді та грипі, знімає біль при артриті, очищає судини, зміцнює імунітет й багато іншого.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому корисно пити воду з додаванням куркуми.
Новини