Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Гарна квашена капуста, яка не темніє, виходить тільки за умови достатньої кількості соку. Щоб не дати капусті потемніти, під час її приготування потрібно добре утрамбовувати її, щоб було вдосталь соку. Рецепт квашеної капусти на зиму опубліковано "Смачно 24".
Інгредієнти: 6 кг білокачанної капусти, 10-15 шт. запашного перцю горошком, 7-8 шт. лаврових листків, 3 моркви, цукор і сіль до смаку.
Спочатку слід розрізати капусту на кілька частин та нашаткувати на спеціальній тертці або вручну.
Далі моркву ретельно помити, почистити від шкірки та натерти на грубій тертці. Додати до капусти. Ретельно вимішати овочі руками.
Після посолити та додати цукру на свій смак. Ще раз вимішати капусту, злегка роздавлюючи руками.
Тепер треба викласти капусту у велике відро, додати перець та лаврові листки. Щоб виділявся сік, необхідно покласти марлю на верх відра, притиснути вагою (дерев'яні дошки, а зверху важку каструлю з водою) та залишити при кімнатній температурі на 3-4 дні.
Кожного дня протикати капусту ножем до дна, щоб виходили гази і квашена капуста не гірчила.
Коли капуста буде готова – перекласти її у банки, закрити кришками та зберігати в холодильнику.
Раніше ми писали рецепт заправки для борщу на зиму від відомого кухаря.
Новини