Головна Новини Дозвілля рецепти Зберігайте цибулю правильно: кілька корисних порад для господарок
commentss НОВИНИ Всі новини

Зберігайте цибулю правильно: кілька корисних порад для господарок

Де краще тримати сиру цибулю

3 лютого 2022, 06:21
Поділіться публікацією:

Цибуля є на кухні у кожного, адже цей овоч додається мало не до кожної страви. І щоб вона була довшою за свіжу або смачну, важливо знати, як зберігати і сиру, і готову цибулю. Ділимося корисною шпаргалкою.

Зберігайте цибулю правильно: кілька корисних порад для господарок

Цибуля - фото з відкритих джерел

Де краще тримати сиру цибулю

Як пише INSIDER, цибулю потрібно зберігати в холодному, сухому, темному і добре провітрюваному приміщенні або шафі. Забороняється тримати овочі у пластикових або тканинних мішках, а також у пакеті.

Нарізану сиру цибулю слід пересипати в герметичний контейнер і відправити в холодильник. Так вона буде свіжою до 10 днів. Очищену цибулю потрібно зберігати так само.

Як зберігати приготовану цибулю

Готовий овоч краще покласти в холодильник протягом 2-х годин після приготування. Все тому, щоб уникнути зростання бактерій. Зберігати її можна у герметичному контейнері від трьох до п'яти днів.

Нагадаємо, цибуля відома тим, що змушує нас плакати, коли ми розрізали на нього. Коли цибулю розрізають, фермент, званий аліназа, вивільняється з пошкоджених клітин, перетворюючи амінокислоту аліїну (амінокислоту, якої немає в білках) на речовину під назвою аліцин. Аліцин надзвичайно леткий, швидко рухається, досягає мембрани наших очей і дратує їх. У відповідь наші очі виділяють сльози, щоби змити аліцин, тому ми починаємо плакати. Про це повідомляє Food52. Є кілька способів уникнути сліз при нарізанні цибулі: або зменшіть активність ферменту, або закрийте очі захисними окулярами або іншим герметичним захисним спорядженням.

Оскільки вироблення аліцину є ферментозалежною реакцією, дуже корисно знати оптимальні умови, за яких цей фермент працює. Всі ферменти потребують певних умов навколишнього середовища, щоб вони могли виконувати свою роботу в міру своїх можливостей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини