Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Цибуля є на кухні у кожного, адже цей овоч додається мало не до кожної страви. І щоб вона була довшою за свіжу або смачну, важливо знати, як зберігати і сиру, і готову цибулю. Ділимося корисною шпаргалкою.
Цибуля - фото з відкритих джерел
Де краще тримати сиру цибулю
Як пише INSIDER, цибулю потрібно зберігати в холодному, сухому, темному і добре провітрюваному приміщенні або шафі. Забороняється тримати овочі у пластикових або тканинних мішках, а також у пакеті.
Нарізану сиру цибулю слід пересипати в герметичний контейнер і відправити в холодильник. Так вона буде свіжою до 10 днів. Очищену цибулю потрібно зберігати так само.
Як зберігати приготовану цибулю
Готовий овоч краще покласти в холодильник протягом 2-х годин після приготування. Все тому, щоб уникнути зростання бактерій. Зберігати її можна у герметичному контейнері від трьох до п'яти днів.
Нагадаємо, цибуля відома тим, що змушує нас плакати, коли ми розрізали на нього. Коли цибулю розрізають, фермент, званий аліназа, вивільняється з пошкоджених клітин, перетворюючи амінокислоту аліїну (амінокислоту, якої немає в білках) на речовину під назвою аліцин. Аліцин надзвичайно леткий, швидко рухається, досягає мембрани наших очей і дратує їх. У відповідь наші очі виділяють сльози, щоби змити аліцин, тому ми починаємо плакати. Про це повідомляє Food52. Є кілька способів уникнути сліз при нарізанні цибулі: або зменшіть активність ферменту, або закрийте очі захисними окулярами або іншим герметичним захисним спорядженням.
Оскільки вироблення аліцину є ферментозалежною реакцією, дуже корисно знати оптимальні умови, за яких цей фермент працює. Всі ферменти потребують певних умов навколишнього середовища, щоб вони могли виконувати свою роботу в міру своїх можливостей.Новини