Головна Новини Дозвілля рецепти Яскраво і святково: рецепт імбирних пряників
commentss НОВИНИ Всі новини

Яскраво і святково: рецепт імбирних пряників

Ці м'які імбирні пряники просто тануть у роті

15 грудня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:








Імбирні пряники — ще одні популярні ласощі в період різдвяно-новорічних свят. Рецепт приготування розповів кулінарний портал Bene Gusto.

Яскраво і святково: рецепт імбирних пряників

Фото: Bene Gusto

Інгредієнти для тіста: 350 г борошна, 200 г цукру, 175 мл окропу, 100 г вершкового масла, 1 жовток, 1/2 ч.л солі, 1/3 ч.л соди і 1 ч.л. спецій.

Пропорції спецій: 1,5 ч.л кориці, 1 ч.л. імбиру, 1 ч.л. мускатного горіха, 1/2 ч.л зерен кардамону, 1/4 ч.л рожевого перцю, 5 суцвіть гвоздики.

Айсінг: 250 г цукрової пудри, 1 білок, 1 ст.л лимонного соку і барвник за бажанням.

Спеції. Змішайте в ступці або будь-яким доступним способом всі інгредієнти, але для рецепта нам потрібно лише одна ложка суміші (решту можна відкласти або додати в глінтвейн).

Тісто. Цукор всипте в простору каструлю з товстим дном. Ставте на повільний вогонь. Чекайте, поки цукор не розплавиться, не перемішуйте, щоби карамель не взялася грудкою. Можна акуратно струшувати цукор, підіймаючи посуд.

Коли цукор перетвориться на карамель, акуратно порціями додайте окріп і добре розмішайте.

Відправте в нашу суміш масло і чекайте, поки воно розтане. Потім додайте соду. Маса почне піниться, тому посуд заздалегідь беріть побільше. Всипте суміш спецій і відставте з вогню. Дайте масі настоятися пару хвилин і перелийте в більшу миску.

Просійте в рідку суміш половину борошна і добре перемішайте ложкою або лопаткою. Потім відправте до тесту яєчний жовток і перемішайте. Просійте залишок борошна і рівномірно розподіліть його по тісту.

Викладіть ще липке тісто на припорошений борошном стіл і вимішайте, підсипаючи потроху борошна. Не переборщить, тісто може трохи прилипати до рук. Загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 2 години. Чим довше тісто буде лежати, тим більше тонкий аромат спецій буде в готових пряниках.

Готове тісто розкачайте до товщини 5 мм, видавіть потрібну форму, викладіть на застелене пергаментом деко. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Час випікання залежить від розміру пряника. Чим довше тримати пряники в духовці, тим сухіше вони будуть.

Айсінг. Цукрову пудру висипте в миску, влийте білок і розтирайте масу міксером, поки пудра не з'єднається з білком. Додайте лимонний сік і ще хвилину вимішуйте. Білий айсінг готовий!

Щоб приготувати кольорову глазур для заливки, додайте до білої білково-цукрової суміші барвник і трохи води. Консистенція глазурі повинна бути текуча, але тягнеться, щоб вона добре заповнювала візерунок на пряник. Глазур вилийте в кондитерський мішок і можете прикрашати пряники.

За допомогою білої глазурі окресліть контур, щоб кольорова заливка не виливалася. І малюйте візерунки на свій розсуд. На кольорову глазур також можна наносити написи, дочекайтеся поки заливка трохи схопиться і сміливо пишіть побажання.


Раніше ми поділилися рецептом різдвяного домашнього глінтвейну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини