Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
В Японії випустили шоколад з бобів, витриманих в бочках з-під віскі.
ФОТО: З відкритих джерел
Нещодавно в Японії випустили преміальний шоколадний батончик Kit Kat, варіацій якого в країні близько 400. Новий батончик виготовляється з какао-бобів з Гани, витриманих протягом 180 днів в бочках з-під віскі на шотландському острові Айлей.
За технологією, бочки перевертаються один раз в тиждень, щоб все какао-боби могли торкнутися внутрішньої частини бочки і в процесі витримки придбати максимально насичений і багатий смак з нотками віскі. Створення шоколаду Whisky Barrel Aged Kit Kat опікає відомий та іменитий японський кондитер Ясумаса Такагі. Повідомляється, що новинка буде доступна в магазинах Kit Kat Chocolatory по всій Японії з кінця грудня 2020 року.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, експерти відзначили, що шоколад не дивлячись на те, що він калорійний , в помірних кількостях дуже корисний для здоров'я. Він містить багато магнію і антиоксидантних речовин, які підвищують настрій, покращують роботу мозку і знижують рівень "поганого" холестерину. Але, коли відкриваєш плитку шоколаду і бачиш на ній білий наліт, бажання з'їсти її пропадає. Багато хто думає, що продукт зіпсувався і втратив свої корисні і смакові якості. Але це далеко не так. Насправді, цей білий наліт зовсім не завдає шкоди. Він виникає на солодощі через підвищеної вологості повітря, наприклад, коли шоколад довго пролежить в холодильнику. Крім того, плитка може втратити свій апетитний вигляд і колір через різкі перепади температур.
Новини