Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати справжню котлету: класичний рецепт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати справжню котлету: класичний рецепт

Ми розповідаємо, як приготувати Котлети по-київськи в домашніх умовах

22 липня 2024, 12:59
Поділіться публікацією:

Київська котлета – це не просто блюдо, це кулінарна ікона України, відома далеко за межами країни. У своїй класичній формі вона являє собою ніжне куряче філе, наповнене ароматним маслом і обгорнуте хрусткою золотистою скоринкою. Детальний рецепт приготування котлети по-київськи, яка може стати окрасою будь-якого столу, у матеріалі "Коментарів".

Як приготувати справжню котлету: класичний рецепт

Котлети по-київськи: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Куряче філе: 4 штуки (по 150-200 г кожне)

  • Вершкове масло: 100 г

  • Петрушка (нарізана): 2 столові ложки

  • Часник (подрібнений): 1 зубчик

  • Лимонний сік: 1 чайна ложка

  • Панірувальні сухарі: 100 г

  • Борошно: 50 г

  • Яйця: 2 штуки

  • Сіль, перець: за смаком

Підготовка олії:

  1. Вершкове масло залиште на кілька годин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.

  2. До м'якого масла додайте нарізану петрушку, подрібнений часник і лимонний сік.

  3. Ретельно перемішайте до однорідності та поставте в холодильник на 1-2 години.

Підготовка курячого філе:

  1. Кожне філе куряче акуратно відбийте через плівку до товщини приблизно 0,5 см.

  2. На середину кожного філе покладіть по 1 столовій ложці затверділого ароматизованого масла.

  3. Акуратно загорніть філе навколо олії, формуючи котлети. Краї защипніть так, щоб олія в процесі смаження не витекла.

Панування та смаження:

  1. Кожну котлету обваляйте у борошні, потім зануріть у збиті яйця, і на закінчення обваляйте в панірувальних сухарях.

  2. У великій сковороді розігрійте масло (рослинне або вершкове) і обсмажте котлети з кожного боку до золотистого кольору.

  3. Після смаження котлети можна довести до готовності в духовці за температури 180 градусів Цельсія протягом 10-15 хвилин.

Котлету по-київськи традиційно подають гарячою, з картопляним пюре або свіжими овочами. На розрізі котлети має витікати ароматне масло, що робить страву особливо апетитною.

Таким чином, котлета по-київськи не лише смачне частування, а й частина української культурної ідентичності, здатна принести задоволення та враження не лише місцевим жителям, а й гостям країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини