Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

На підготовку та приготування борщу у вас піде близько півтори години

23 лютого 2022, 14:10
Поділіться публікацією:

Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом справжнього українського борщу. Традиційну страву експерт рекомендує готувати на свинячих ребрах. Але є один секрет. На підготовку та приготування борщу у вас піде близько півтори години, і Євген Клопотенко впевнений, що ви не пошкодуєте.

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Рецепт - фото з відкритих джерел

Для українського борщу на свинячих ребрах знадобляться такі інгредієнти (на 8-10 порцій):

Свинячі ребра – 400-500 г.

Буряк – 2 шт.

Томат – 2 шт.

Корінь селери – 0,25 шт.

Капуста – 0,25 качана.

Картопля – 3-4 шт.

Морква – 1-2 шт.

Цибуля – 1 шт.

Груша (копчена) – 1-2 шт.

Лавровий лист – 2 шт.

Запашний перець – 3 горошини.

Часник – 1 головка.

Солодкий перець – 1 шт.

Томатний сік – 200мл.

Вершкове масло – 30 г.

Томатна паста – 2 ст. л.

Консервована квасоля (за бажанням).

Вода – 3 л.

Сіль за смаком.

Покрокове приготування справжнього українського борщу

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка - фото 2

Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте свинячі ребра протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Корінь селери промийте і наріжте довільними шматками, чистити його не треба. Моркву поріжте такими ж шматками, як і селера. Запечені ребра перекладіть у каструлю і залийте 3 літрами води, додайте порізані селеру та моркву, половину нечищеної цибулини, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 30 хвилин. Приготуйте засмажку – це серце будь-якого борщу. Візьміть солодкий перець поріжте невеликим кубиком, томати та цибулю (другу половину) поріжте дрібними кубиками. Наріжте перець, помідори та цибулю і обсмажте овочі на сковороді з 30 г вершкового масла|мастила|, поки вони не стануть м'якими. Додайте 200 мл томатного соку та 2 ст. л. томатної пасти, тушкуйте ще 5-7 хвилин.

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка - фото 3

Потім додайте один буряк, натертий на грубій тертці, тушкуйте ще 3-4 хвилини. З іншого буряка вичавіть сік на соковитискач або просто натріть його на дрібній тертці. Додайте буряк у каструлю, а разом з ним 3 горошини запашного перцю, 2 лаврові листи і сіль за смаком. Наріжте 3-4 картоплини зручними кубиками та додайте в каструлю. Перекладіть готову засмажку в каструлю з бульйоном. Головку часнику розріжте навпіл і додайте в каструлю. Капусту наріжте і відставте — її слід додавати до борщу в кінці приготування. За бажанням можна додати до борщу консервовану квасолю за смаком. Додати копчені або в'ялені груші. Вони додадуть вашому борщу приємний смак.

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка - фото 4

Наприкінці приготування додайте в каструлю нашатковану капусту і через 5 хвилин зніміть борщ із плити. Дайте йому настоятися щонайменше 30 хвилин. Подавайте борщ зі сметаною та подрібненою зеленню кропу.

Нагадаємо, за прогнозами вчених Інституту аграрної економіки, в Україні очікується подорожчання м'яса птиці, свинини та яловичини. Як повідомляє enovosty.com, вже у першому півріччі цього року збережеться тенденція зростання цін на 15-20% (як мінімум). Річ у тому, що обмежена купівельна спроможність громадян посилила напруженість конкуренції між свининою та курятиною. Тепер перевага за останньою. Також експерти зазначають, що в Україні менше змінилися споживчі ціни на свинину. Так, до початку січня 2022 року вартість у порівнянні з січнем 2020 року підвищилася на 6,8% – до 123,75 грн/кг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини