Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Сезон томатів у розпалі, тому час готувати аджику, яка є однією з найпопулярніших заготовок на зиму. Цей соус можна додавати в багато страв, а готується він досить швидко. Ловіть швидкий та смачний рецепт у свою скарбничку. Кулінарний експерт Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати витончену абхазьку аджику, яка смакує мало не з кожною стравою. Рецептом вона поділилася на своєму каналі у YouTube.
Рецепт - фото з відкритих джерел
Рецепт аджики
Інгредієнти:
Помідори – 2,5 кг;
Перець солодкий – 750 г;
Перець гострий – 20 г;
Часник – 60 г;
Сіль – 1,5 ст.
Цукор – 1,5 ст.
Олія – 100 мл;
Коріандр – 0,5 год.
Спосіб приготування:
Почистіть помідори від шкірки та відправте в м'ясорубку. Потім поставте перемелені помідори варити з рафінованою олією, поки обсяг не зменшиться вдвічі. Це триває приблизно годину.
Тим часом подрібніть у м'ясорубці солодкий та гострий перець. І покладіть їх також варити на 20 хвилин.
Подрібніть часник і надішліть його в каструлю.
Коли всі інгредієнти варяться разом у каструлі, додайте сіль, цукор та коріандр.
Важливо! Закривайте готову аджику у стерилізованих банках.
Нагадаємо, діетологи попереджають, що вживання деяких популярних соусів може провокувати захворювання або загострювати вже наявні. Насамперед обмеження в харчуванні варто думати людям з високим холестерином, передає видання Newsyou. Зазначається, що найшкідливішими соусами фахівці вважають майонез, Тартар, Теріякі та Барбекю. Особливо якщо вони придбані в магазинах. Така продукція містить не лише велику кількість калорій, а ще й солі, цукру та інших добавок. Крім того, не менш шкідливим є і соєвий соус, до складу якого також входить велика кількість солі – близько 2,75 г на столову ложку. Це майже половина денної норми.
Новини