Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати смачну аджику вдома: рецепт універсального соусу від Тетяни Литвинової
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати смачну аджику вдома: рецепт універсального соусу від Тетяни Литвинової

Цей соус можна додавати в багато страв, а готується він досить швидко

26 січня 2022, 00:42 comments1056
Поділіться публікацією:

Сезон томатів у розпалі, тому час готувати аджику, яка є однією з найпопулярніших заготовок на зиму. Цей соус можна додавати в багато страв, а готується він досить швидко. Ловіть швидкий та смачний рецепт у свою скарбничку. Кулінарний експерт Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати витончену абхазьку аджику, яка смакує мало не з кожною стравою. Рецептом вона поділилася на своєму каналі у YouTube.

Як приготувати смачну аджику вдома: рецепт універсального соусу від Тетяни Литвинової

Рецепт - фото з відкритих джерел

Рецепт аджики

Інгредієнти:

Помідори – 2,5 кг;

Перець солодкий – 750 г;

Перець гострий – 20 г;

Часник – 60 г;

Сіль – 1,5 ст.

Цукор – 1,5 ст.

Олія – 100 мл;

Коріандр – 0,5 год.

Спосіб приготування:

Почистіть помідори від шкірки та відправте в м'ясорубку. Потім поставте перемелені помідори варити з рафінованою олією, поки обсяг не зменшиться вдвічі. Це триває приблизно годину.

Тим часом подрібніть у м'ясорубці солодкий та гострий перець. І покладіть їх також варити на 20 хвилин.

Подрібніть часник і надішліть його в каструлю.

Коли всі інгредієнти варяться разом у каструлі, додайте сіль, цукор та коріандр.

Важливо! Закривайте готову аджику у стерилізованих банках.

Нагадаємо, діетологи попереджають, що вживання деяких популярних соусів може провокувати захворювання або загострювати вже наявні. Насамперед обмеження в харчуванні варто думати людям з високим холестерином, передає видання Newsyou. Зазначається, що найшкідливішими соусами фахівці вважають майонез, Тартар, Теріякі та Барбекю. Особливо якщо вони придбані в магазинах. Така продукція містить не лише велику кількість калорій, а ще й солі, цукру та інших добавок. Крім того, не менш шкідливим є і соєвий соус, до складу якого також входить велика кількість солі – близько 2,75 г на столову ложку. Це майже половина денної норми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини