Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Пропонуємо вам спекти паску в мультиварці. Цей спосіб не менш зручний, ніж випічка у духовці. Паска за цим рецептом виходить повітряна і дуже смачна. Рецепт великодньої випічки в мультиварці простий і не забере у вас багато сил та часу. Негусте тісто не потрібно довго вимішувати, а для вистоювання та випічки знадобиться по одній годині, пише портал 1000.menu.
Рецепт - фото з відкритих джерел
Продукти:
Молоко 100 мл
Сметана 150 мл
Олія вершкове 150 г
Дріжджі пресовані 50 г
Цукор 200 г
Борошно 800 г
Сіль
Цукор ванільний
Родзинки 200 г
Олія 6 ст.л.
Посипання кондитерське
Білки яєчні 2шт.
Пудра цукрова 1 ст. ліжка
Як приготувати паску в мультиварці:
Молоко має бути обов'язково теплим (приблизно 37 градусів, але не більше), тому трохи гріємо його. Родзинки ми дуже ретельно промиємо. У мисці затираємо дріжджі із цукром (1 ст.ложка).
Потім туди заллємо молоко та 50 г борошна. Перемішаємо. Миску з отриманою сумішшю відставити убік. Через 20 хвилин суміш значно збільшилася у розмірах. У каструлі розтопити вершкове масло|мастило| і додати|добавляти| в нього сметану. Віночком усе перемішати. Туди ж цукор, ванільний цукор, трохи солі, родзинки та дріжджову суміш. Перемішаємо.
До них поступово просіватимемо борошно, вимішуючи спочатку ложкою, а потім руками. Це слід робити довго та дуже ретельно. Руки регулярно змочуємо олією. Тісто має вийти м'яким і трохи прилипати до рук. Відразу ж його покладемо у чашу мультиварки: вона чудово в ній підійде. Перед цим змажемо вершковим маслом стінки ємності та на дно застелити харчовий папір у вигляді кола. Тісто має зайняти приблизно 1/3 чаші.
За годину відкриємо кришку пристрою: наше тісто повністю заповнило мультиварку. Його слід трохи пом'яти руками і можна запускати режим випічки. Для того, щоб паска в мультиварці пропеклася, знадобиться 1,5 години. Після фінального сигналу відкриємо кришку пристрою. Паска в мультиварці готова. Залишилося лише прикрасити.
Нагадаємо, унікальний досвід у ресторанному світі України – Fenix презентував свою книгу. Подібний формат дозволяє познайомитися з залаштунком ресторану, дізнатися про команду, перешкоди та можливості, про те, з чого все починалося, і яких висот вдалося досягти Fenix менш ніж за два роки. До видання увійшли авторські рецепти від іменитих шефів – Сергія Байсаревича та Стефано Антоніоллі.
Новини