Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати «Медовик» у домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати «Медовик» у домашніх умовах

Торт медовик - це ніжні коржі, просочені кремом із вершків та сметани.

10 липня 2024, 10:07
Поділіться публікацією:

Торт "Медовик" — це не просто десерт, а символ домашнього затишку та гастрономічної майстерності. Шари ніжного медового бісквіту, просочені ароматним кремом, здатні перетворити звичайне чаювання на свято. Сьогодні ми пропонуємо вам поринути у світ кулінарії та навчитися створювати цей чудовий торт у домашніх умовах.

Як приготувати «Медовик» у домашніх умовах

Торт "Медовик", покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3-3.5 склянки

  • Мед – 3 столові ложки

  • Цукор – 1 склянка

  • Олія вершкове – 200 грам

  • Яйця курячі – 3 штуки

  • Сода харчова – 1 чайна ложка

  • Сметана (20%) – 500 мл

  • Цукрова пудра – 3 столові ложки

Підготовка інгредієнтів:
Перед початком приготування всі продукти мають бути кімнатної температури. Борошно просіяти, щоб уникнути грудок. Мед краще вибирати натуральний, його необхідно трохи підігріти для легшого змішування з іншими компонентами.

Крок 1: Приготування тіста
У каструлі змішати мед, цукор та вершкове масло. Поставити на повільний вогонь і, помішуючи, довести до повного розчинення цукру та олії. Зняти з вогню, додати|добавляти| соду, перемішати до появи піни. Убити яйця, акуратно перемішати. Поступово додавати борошно, що просіює, замішуючи м'яке, але не липке тісто.

Крок 2: Випікання коржів
Розділити тісто на 8-10 рівних частин. Кожну частину розкотити в тонкий корж діаметром приблизно 20-22 см. Випікати кожен корж на сухому листі або у формі з пергаментом при температурі 180 градусів Цельсія до золотистого кольору, близько 5-7 хвилин. Остудити коржі на ґратах.

Крок 3: Приготування крему
Сметану ретельно перемішати із цукровою пудрою до отримання однорідної маси. Крем має бути густим та повітряним.

Крок 4: Складання торта
На кожен корж рівномірно розподілити сметанний крем, залишаючи трохи для прикраси верхівки та боків торта. Зібрати торт, акуратно промазуючи кожен шар. Оформити верх і боки торта кремом, що залишився. Для кращого просочування торт рекомендується залишити у холодильнику на кілька годин або на ніч.

Готовий "Медовик" не тільки порадує вас та ваших близьких своїм вишуканим смаком, а й стане окрасою будь-якого столу. Цей торт — чудовий спосіб показати турботу і привнести в домашню атмосферу трішки свята. Приємного апетиту та удачі в кулінарних починаннях!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини