Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Прийшов час поповнити організм вітамінами та цінними речовинами, і знайти їх можна в класичній страві угорської кухні, яку називають лечо. Найчастіше вона виступає або закускою, або повноцінним гарніром до м'яса, макаронів, а також риби. Рецептом страви поділилося видання Food.inmyroom.
Інгредієнти: 2 кг червоного перцю, 1 кг томатів, 7-10 зубчиків часнику, 4 шт. ріпчастої цибулі, 2 пучки зелені (кропу, кінза), 1 стакан соняшникової олії, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 1/2 склянки цукру, 1 ст. л. оцту (9%), 1 ч. л. меленої паприки.
Спосіб приготування: в першу чергу ретельно помийте всі овочі для страви. Томати обдайте окропом, почистьте від шкірки та подрібніть в блендері, а з перцю видаліть серцевину і наріжте квадратом або стружкою. Цибулю також почистьте від лушпиння, дрібно порубайте та обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Візьміть велику каструлю, додайте туди цибулю, томати й посоліть. Закрийте кришкою і тушкуйте протягом 20 хвилин, не забуваючи помішувати. Додайте в місткість перець і тушкуйте ще пару хвилин, потім зніміть кришку і готуйте страву ще хвилин 8-10, постійно помішуючи. Далі додайте подрібнений часник, цукор і укус і тушкуйте близько 15 хвилин. Слідом приправте страву паприкою, чорним перцем і зеленню, ретельно перемішайте і залиште на вогні ще хвилин на 10.
Готову страву можна подавати до м'яса або макаронів. Якщо хочете заготовити лечо на зиму, тоді розлийте його по стерилізованих банках і закатайте. Переверніть їх кришкою вниз і укутайте ковдрою, залишивши при кімнатній температурі. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка закуска допоможе зміцнити імунітет восени.
Новини