Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати ідеальні картопляні оладки.
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати ідеальні картопляні оладки.

Оладки картопляні - дуже ситна страва з картоплі. Їх навіть можна подавати як гарнір до м'ясної підливи.

25 липня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Картопляні оладки — страва, яка знайома багатьом з дитинства. Ці пишні та золотисті ласощі не тільки прості у приготуванні, але й можуть стати окрасою як повсякденного, так і святкового столу. Сьогодні ми поділимося з вами докладним рецептом приготування картопляних оладок, який припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам.

Як приготувати ідеальні картопляні оладки.

Картопляні оладки

Інгредієнти:

  • Картопля — 6 середніх бульб

  • Цибуля ріпчаста — 1 велика головка

  • Яйця — 2 штуки

  • Борошно — 3-4 столові ложки

  • Сіль за смаком

  • Чорний мелений перець — за смаком

  • Рослинна олія — для смаження

Підготовка продуктів: Перш за все, необхідно ретельно вимити картоплю та очистити її від шкірки. Цибулю слід очистити і нарізати на дрібні кубики. Після цього можна розпочати безпосередньо приготування.

Покроковий рецепт:

  1. На тертці з дрібними отворами натерти картоплю. Щоб позбавитися зайвої рідини, картопляну масу слід добре віджати через марлю або за допомогою сита. Це допоможе оладкам вийти більш хрусткими.

  2. Додати в картоплю дрібно нарізану цибулю, яйця, борошно, сіль та перець. Все ретельно перемішати до однорідної маси. Консистенція тесту має нагадувати густу сметану.

  3. У сковороді розігріти олію. Ложкою викладати масу в сковороду, формуючи оладки. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків, приблизно 3-4 хвилини з кожного боку.

  4. Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Подання: Картопляні оладки зазвичай подаються гарячими. Їх можна подати зі сметаною, м'ясним чи грибним соусом. Також вони чудово поєднуються з яблучним пюре, що додасть нотку незвичайності до звичної страви.

Варіації рецепту: Для тих, хто любить експериментувати, можна додати в оладки зелень або подрібнений часник, що надасть страві пікантності та новизни. Також замість борошна можна використовувати кукурудзяний крохмаль, який зробить оладки ще більш хрусткими.

Картопляні оладки — це не тільки смачно, а й максимально просто. Ця страва підійде для будь-якого випадку: чи то вечеря в родинному колі, чи частина святкового меню. Дотримуючись нашого рецепту, ви легко зможете порадувати своїх близьких домашнім і ароматним стравою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини