Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати домашнє морозиво: три нескладних рецепти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати домашнє морозиво: три нескладних рецепти

Морозиво в домашніх умовах виходить у рази смачнішим за куплене в магазині

17 червня 2020, 12:00 comments1388
Поділіться публікацією:

Морозиво – головний літній смаколик, який полюбляють і діти, і дорослі. В магазинах зараз можна вибрати десятки найменувань та видів цього продукту, але найсмачніше морозиво – приготоване власноруч. Зробити це в домашніх умовах нескладно, якщо слідувати рецепту.

Як приготувати домашнє морозиво: три нескладних рецепти

Класичне молочне морозиво

Вам знадобляться такі інгредієнти: жовтки — 5 шт., цукрова пудра — 100 г, молоко — 1/2 л, вершки, жирністю 33% — 250 г, ванілін — 10 г. Спочатку потрібно розтерти жовтки з цукровою пудрою і ваніліном до однорідної маси. Потім закип'ятити молоко, половину з якого додати до жовтків – все ретельно перемішати. Після в масу додати решту гарячого молока. Далі все варити 2-3 хвилини на слабкому вогні, постійно помішуючи. Повинна вийти маса консистенцією, як рідка сметана. Після того суміш охолодити до кімнатної температури, а потім покласти в холодильник. Далі потрібно збити міксером до середніх піків охолоджені вершки, змішати їх з жовтково-молочною масою, все це помістити в закритий контейнер і прибрати в морозилку. Морозиво застигає приблизно за 10-12 годин. У перші 5 годин суміш потрібно перемішувати міксером кожні 20-60 хвилин.

Лимонне морозиво

Для морозива з кислинкою знадобиться 500 г вершків (33%), 300 г згущеного молока, лимонний сік з 1 лимона, 1 ч. л. цедри. Спочатку за допомогою міксера збийте до середніх піків вершки. До них додайте згущене молоко, лимонний сік, подрібнену лимонну цедру – все ретельно перемішайте. Протягом перших 2-3 годин заморожування необхідно перемішувати суміш вінчиком кожні 30 хвилин.

Сирне морозиво з апельсином і вином

Щоб приготувати таке незвичайне морозиво візьміть сир (18%) — 400 г, згущене молоко – 1 банка, вершки (33%) — 300 г, цукор — 1/2 склянки, вершкове масло — 50 г, вода — 1/3 склянки, сік і цедру 2 апельсинів, біле десертне вино — 2 ст. л., ванілін — 10 г. По-перше, потрібно приготувати апельсиновий сироп. Для цього налийте в невелику каструлю воду, додайте цукор і масло і закип'ятіть на слабкому вогні, при цьому постійно помішуйте масу. Після в сироп додати сік і цедру, все перемішати, знову довести до кипіння і потім зняти з вогню. У сироп влити вино і залишити остуджуватися до кімнатної температури. По-друге, блендером збийте сир і згущене молоко, щоб маса вийшла однорідною і пишною. По-третє, потрібно збити вершки і змішати їх з сирною масою. Далі викладайте морозиво у форму, місцями заливаючи апельсиновим сиропом. Заморожувати ласощі потрібно протягом 10-12 годин.

Раніше ми розповіли, чим урізноманітнити класичний рецепт домашнього лимонаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

хозяин

16 грудня 2020, 20:32

Люди ,а как насчет шоколадного мороженного https://vkusnoman.blogspot.com/2019/12/blog-post_25.html


Новини