Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Біляші — страва, знайома багатьом ще з дитинства. Загалом це такий собі street food. Однак це не робить страву гіршою, особливо якщо вона приготована вдома та з любов'ю.
Біляші. Ілюстративне фото
Портал “Коментарі” розповідає, як приготувати смачні, соковиті та ароматні біляші за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Для тіста знадобиться:
250 мл води
12 г сухих дріжджів
1 ч. л цукру
450 г пшеничного борошна
1/2 ч. л солі
1 ст. л олії
300 мл олії (для смаження)
Для начинки знадобиться:
300 г свинячого фаршу
1/2 цибулини
1/3 ч. л солі
перець до смаку.
1. У великій чистій мисці потрібно змішати 450 г пшеничного борошна, 1 ч. л цукру, 12 г сухих дріжджів та 1 ст. л олії.
2. До сухих інгредієнтів додати 250 мл теплої води та замісити тісто. Клопотенко радить замішувати спершу в мисці, а вже потім перекладати на стіл та вимісити ще 3-5 хвилин. Після тісто перекласти знову у миску, накрити рушником чи харчовою плівкою і поставити на годину в тепле місце.
3. Приготувати начинку — до 300 г фаршу потрібно натерти чи дрібно порізати половину цибулини, додати 1\3-1\4 ч. л солі та чорний перець до смаку, перемішати.
4. Коли тісто підійде, його потрібно розділити на 8 рівних частин. З кожної сформувати кульки та розкатати у плаский млинець.
5. На розкатаний млинець потрібно викласти начинку та сформувати пласкі круглі біляші. Зазначимо, що начинку теж потрібно розділити на 8 рівних частин.
6. Далі потрібно обжарити біляші на розігрітій пательні — потрібно влити 300 мл олії. Смажити шеф радить з обох боків по 3-4 хвилини або до румяності. Готові біляші варто викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
Біляші Клопотенко радить подавати гарячими, так вони смакують найкраще.
Температура води, яку додають у тісто, має бути в межах 35 -38 градусів. Це забезпечить зростання дріжджів. А ставити тісто підійматися потрібно в теплому приміщенні, без протягів та з зачиненими вікнами.
Для смаження Клопотенко радить обирати пательню з товстим дном, а олію лише рафіновану з високою температурою димлення (підійде соняшникова, кукурудзяна, олія авокадо чи високоолеїнова соняшникова олія).
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, яка риба корисніша, ніж лосось.
Новини