Головна Новини Дозвілля рецепти Смачніші, ніж на базарі: рецепт ідеальних біляшів
commentss НОВИНИ Всі новини

Смачніші, ніж на базарі: рецепт ідеальних біляшів

Як приготувати смачні біляші: покроковий рецепт

12 червня 2025, 12:12
Поділіться публікацією:

Біляші — страва, знайома багатьом ще з дитинства. Загалом це такий собі street food. Однак це не робить страву гіршою, особливо якщо вона приготована вдома та з любов'ю. 

Смачніші, ніж на базарі: рецепт ідеальних біляшів

Біляші. Ілюстративне фото

Портал “Коментарі” розповідає, як приготувати смачні, соковиті та ароматні біляші за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка. 

Інгредієнти

Для тіста знадобиться: 

  • 250 мл води

  • 12 г сухих дріжджів

  • 1 ч. л цукру

  • 450 г пшеничного борошна

  • 1/2  ч. л солі

  • 1 ст. л олії

  • 300 мл олії (для смаження)

Для начинки знадобиться: 

  • 300 г свинячого фаршу

1/2 цибулини

  • 1/3 ч. л солі

  • перець до смаку.

Приготування: покроковий рецепт

1. У великій чистій мисці потрібно змішати 450 г пшеничного борошна, 1 ч. л цукру, 12 г сухих дріжджів та 1 ст. л олії.

2. До сухих інгредієнтів додати 250 мл теплої води та замісити тісто. Клопотенко радить замішувати спершу в мисці, а вже потім перекладати на стіл та вимісити ще 3-5 хвилин. Після тісто перекласти знову у миску, накрити рушником чи харчовою плівкою і поставити на годину в тепле місце.

3. Приготувати начинку — до 300 г фаршу потрібно натерти чи дрібно порізати половину цибулини, додати 1\3-1\4 ч. л солі та чорний перець до смаку, перемішати.

4. Коли тісто підійде, його потрібно розділити на 8 рівних частин. З кожної сформувати кульки та розкатати у плаский млинець.

5. На розкатаний млинець потрібно викласти начинку та сформувати пласкі круглі біляші. Зазначимо, що начинку теж потрібно розділити на 8 рівних частин. 

6. Далі потрібно обжарити біляші на розігрітій пательні — потрібно влити 300 мл олії. Смажити шеф радить з обох боків по 3-4 хвилини або до румяності. Готові біляші варто викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.

Біляші Клопотенко радить подавати гарячими, так вони смакують найкраще.

Поради від шефа

Температура води, яку додають у тісто, має бути в межах 35 -38 градусів. Це забезпечить зростання дріжджів. А ставити тісто підійматися потрібно в теплому приміщенні, без протягів та з зачиненими вікнами.

Для смаження Клопотенко радить обирати пательню з товстим дном, а олію лише рафіновану з високою температурою димлення (підійде соняшникова, кукурудзяна, олія авокадо чи високоолеїнова соняшникова олія).

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, яка риба корисніша, ніж лосось. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини