Рубрики
МЕНЮ
Черновалова Кристина
Буряк – це неймовірно корисний та універсальний овоч, здатний урізноманітнити ваш раціон та додати здорових елементів у харчування. Багато хто, однак, вважає, що приготування страв із буряків потребує особливих навичок та часу. Насправді це далеко не так. У цій статті ми розглянемо три прості, смачні та оригінальні рецепти, які допоможуть вам насолодитися всіма перевагами цього овочу.
Як приготувати страви з буряка на будь-який смак
1. Салат "Свіжий вітер"
Інгредієнти:
2 буряків середнього розміру
1 середня морква
1 невелика цибулина
100 г горіхів (волоські, фундук або кедрові)
2 ст. ложки оливкової олії
Сіль та перець за смаком
Інструкція:
Буряк та моркву почистити, нарізати кубиками або натерти на тертці.
Цибулю дрібно нарізати.
Горіхи дрібно порубати.
Усі інгредієнти змішати у глибокій мисці.
Додати оливкову олію, сіль та перець за смаком.
Ретельно перемішати та залишити на 15-20 хвилин для просочення ароматами.
2. Пюре з буряка з козячим сиром
Інгредієнти:
3 середні буряки
100 г козячого сиру
2 ст. ложки вершкового масла
Сіль та перець за смаком
Зелень для подачі
Інструкція:
Буряк очистити, нарізати кубиками та варити в підсоленій воді до м'якості.
Буряк відкинути на друшляк і дати стекти зайвій волозі.
У блендер покласти буряк, шматочки козячого сиру та вершкове масло.
Довести до однорідності.
Приправити сіллю та перцем за смаком.
Подавати гарячим, посипавши зеленню.
3. Шоколадний кекс із додаванням буряків
Інгредієнти:
2 середні буряки
150 г темного шоколаду
150 г вершкового масла
150 г цукру
3 яйця
150 г борошна
1 ч. ложка розпушувача
Пудра для присипки
Інструкція:
Буряк очистити, натерти на дрібній тертці та вичавити зайву вологу.
Шоколад розтопити з|із| маслом|мастилом| на водяній бані.
Збити яйця з|із| цукром до утворення пишної маси.
Поступово додавати|добавляти| шоколадну суміш, перемішуючи.
У масу додати просіяне борошно з розпушувачем і ретельно перемішати.
Додати натертий буряк і знову перемішати.
Вилити тісто у форму для випічки, змащену олією та посипану мукою.
Випікати в розігрітій до 180 ° C духовці близько 30-35 хвилин|мінути|, до готовності.
Подавати остиглим, посипавши пудрою.
Ці прості та смачні рецепти допоможуть вам включити буряк у ваш раціон і насолодитися всіма його корисними властивостями. Спробуйте та здивуйте себе та своїх близьких новими смаками!
Новини