Головна Новини Дозвілля рецепти Вишукані страви з буряком: прості, смачні та оригінальні рецепти для вашого столу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вишукані страви з буряком: прості, смачні та оригінальні рецепти для вашого столу

Як приготувати страви з буряка на будь-який смак

19 квітня 2024, 10:55
Поділіться публікацією:

Буряк – це неймовірно корисний та універсальний овоч, здатний урізноманітнити ваш раціон та додати здорових елементів у харчування. Багато хто, однак, вважає, що приготування страв із буряків потребує особливих навичок та часу. Насправді це далеко не так. У цій статті ми розглянемо три прості, смачні та оригінальні рецепти, які допоможуть вам насолодитися всіма перевагами цього овочу.

Вишукані страви з буряком: прості, смачні та оригінальні рецепти для вашого столу

Як приготувати страви з буряка на будь-який смак

1. Салат "Свіжий вітер"

Інгредієнти:

  • 2 буряків середнього розміру

  • 1 середня морква

  • 1 невелика цибулина

  • 100 г горіхів (волоські, фундук або кедрові)

  • 2 ст. ложки оливкової олії

  • Сіль та перець за смаком

Інструкція:

  1. Буряк та моркву почистити, нарізати кубиками або натерти на тертці.

  2. Цибулю дрібно нарізати.

  3. Горіхи дрібно порубати.

  4. Усі інгредієнти змішати у глибокій мисці.

  5. Додати оливкову олію, сіль та перець за смаком.

  6. Ретельно перемішати та залишити на 15-20 хвилин для просочення ароматами.

2. Пюре з буряка з козячим сиром

Інгредієнти:

  • 3 середні буряки

  • 100 г козячого сиру

  • 2 ст. ложки вершкового масла

  • Сіль та перець за смаком

  • Зелень для подачі

Інструкція:

  1. Буряк очистити, нарізати кубиками та варити в підсоленій воді до м'якості.

  2. Буряк відкинути на друшляк і дати стекти зайвій волозі.

  3. У блендер покласти буряк, шматочки козячого сиру та вершкове масло.

  4. Довести до однорідності.

  5. Приправити сіллю та перцем за смаком.

  6. Подавати гарячим, посипавши зеленню.

3. Шоколадний кекс із додаванням буряків

Інгредієнти:

  • 2 середні буряки

  • 150 г темного шоколаду

  • 150 г вершкового масла

  • 150 г цукру

  • 3 яйця

  • 150 г борошна

  • 1 ч. ложка розпушувача

  • Пудра для присипки

Інструкція:

  1. Буряк очистити, натерти на дрібній тертці та вичавити зайву вологу.

  2. Шоколад розтопити з|із| маслом|мастилом| на водяній бані.

  3. Збити яйця з|із| цукром до утворення пишної маси.

  4. Поступово додавати|добавляти| шоколадну суміш, перемішуючи.

  5. У масу додати просіяне борошно з розпушувачем і ретельно перемішати.

  6. Додати натертий буряк і знову перемішати.

  7. Вилити тісто у форму для випічки, змащену олією та посипану мукою.

  8. Випікати в розігрітій до 180 ° C духовці близько 30-35 хвилин|мінути|, до готовності.

  9. Подавати остиглим, посипавши пудрою.

Ці прості та смачні рецепти допоможуть вам включити буряк у ваш раціон і насолодитися всіма його корисними властивостями. Спробуйте та здивуйте себе та своїх близьких новими смаками!




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини