Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Курячий бульйон незамінний в раціоні тих, хто хворіє або вже одужує в поточний епідсезон. Приготування правильного, лікувального, курячого бульйону вимагає часу, але результат виправдовує всі зусилля. Рецептом поділилося видання "Гастроном".
Фото: Гастроном
Для приготування 2,5 л знадобляться такі інгредієнти: остов від 1 великої курки (хребет, кінчики крил, шия, зайві шматочки шкіри та жиру), 2 курячі стегенця на кістці, 2 середніх цибулини, 1 середня морквина, 7-9 зубчиків часнику, 3 см свіжого кореня імбиру, 1 середній пучок петрушки та/або кропу, 1 ч. л. суміші перців горошком і сіль.
Спочатку потрібно залити курячий остов 3,5 л холодної води, на середньому вогні довести до кипіння, посолити, зняти піну.
Поки бульйон закипає, слід промити моркву і цибулю, не очищаючи, розрізати навпіл. Обпалити на сухій сковороді або прямо на конфорці до коричневих підпалин. Знявши піну, покласти в каструлю овочі та перець горошком.
Далі зменшити вогонь до мінімального — бульйон повинен тільки злегка тремтіти й іноді видавати один-два "бульки". Додати нарізаний скибочками імбир і роздавлений часник. Варити, не закриваючи кришкою, 3 години.
Тепер додати курячі стегенця і стебла зелені, варити ще 1 годину. Процідити бульйон і остудити.
Можна зняти жир: для цього потрібно поставити бульйон в холодильник на кілька годин і жир застигне на поверхні кіркою, яка легко видаляється. Перед подачею бульйон слід прогріти, додати м'ясо, посипати рубаною зеленню.
Раніше ми публікували рецепт корисного в сезон застуд киселю.
Новини