Головна Новини Дозвілля рецепти Три найкращі рецепти приготування молодої картоплі
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найкращі рецепти приготування молодої картоплі

Молода картопля у духовці та на плиті готується дуже просто. Запікайте картоплю з|із| сиром або м'ясом, поливайте вершково-чесночним соусом

29 травня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:

З приходом літа на ринках та в магазинах з'являється молода картопля – улюблений інгредієнт багатьох страв. Завдяки своєму ніжному смаку та м'якій текстурі вона ідеально підходить для різних кулінарних експериментів. Пропонуємо до вашої уваги три способи приготування молодої картоплі, які порадують як гурманів, так і любителів класичних рецептів.

Три найкращі рецепти приготування молодої картоплі

Як приготувати молоду картоплю в духовці та на плиті

1. Варена молода картопля із зеленню

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі

  • 100 г вершкового масла

  • 1 пучок свіжого кропу

  • Сіль за смаком

  • Чорний мелений перець, за смаком

Підготовка:

Промийте картоплю під проточною водою, залишаючи шкірку для збереження аромату. Потім варіть у підсоленій воді до готовності (приблизно 20-25 хвилин). Поки картопля вариться, розтопіть вершкове масло|мастило| і додайте|добавляйте| в нього подрібнений кріп. Злийте воду, полийте картоплю ароматним маслом та перемішайте. Подавайте гарячим, посипавши перцем свіжомеленим.

2. Смажена молода картопля з часником та розмарином

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі

  • 4 ст. оливкової олії

  • 4 зубчики часнику

  • 2 гілочки свіжого розмарину

  • Сіль за смаком

  • Чорний мелений перець, за смаком

Підготовка:

Ретельно вимийте картоплю і розріжте кожну бульбу навпіл. На сковороді розігрійте оливкову олію, додайте подрібнений часник та розмарин. Обсмажуйте до золотистої скоринки на середньому вогні, періодично помішуючи. Під кінець додайте сіль та перець. Подавайте страву гарячою з додаванням свіжих трав.

3. Запечена молода картопля з пармезаном та чебрецем

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі

  • 100 г тертого пармезану

  • 50 мл оливкової олії

  • 1 ч. л. сушеного чебрецю

  • Сіль за смаком

  • Чорний мелений перець, за смаком

Підготовка:

Промийте і насухо витріть картоплю. Попередньо розігрійте духовку до 200 °C. Картоплю наріжте на четвертинки, викладіть на деко, збризкайте оливковою олією, посипте чебрецем і ретельно перемішайте. Запікайте в духовці близько 30 хвилин, потім посипте пармезаном і повертайте духовку ще на 10 хвилин. Подавайте з листям свіжого салату.

Кожен із цих рецептів підкреслює унікальні властивості молодої картоплі та дозволяє насолодитися її смаком повною мірою. Вибирайте рецепт за смаком, і нехай кожен прийом їжі перетворюється на справжнє кулінарне свято!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини