Головна Новини Дозвілля рецепти Три науково доведені способи уповільнити старіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Три науково доведені способи уповільнити старіння

Звичайно, вічної юності не існує. Але якщо клітини вашого організму отримують достатньо кисню, їх старіння сповільнюється

22 лютого 2022, 13:29
Поділіться публікацією:

Повернути час тому і повернутися до своїх вісімнадцяти, на жаль, все ще неможливо. Але наука стверджує, що ми можемо сповільнити старіння. Виглядати на десять років молодше за свій вік — реально! Звичайно, вічної юності не існує. Але якщо клітини вашого організму отримують достатньо кисню, їх старіння сповільнюється, пише championat.

Три науково доведені способи уповільнити старіння

Молодість - фото з відкритих джерел

Регулярне обстеження

З віком багато хто несподівано виявляє у себе хронічні захворювання, які можна було виявити на ранній стадії. Щоб упіймати та скоригувати будь-яку зміну в роботі організму, важливо регулярно проходити диспансеризацію або її сучасний аналог: комплексну діагностику чек-ап.

Зелені овочі

Корисні яскраво-зелені, листові та деякі інші овочі із сімейства хрестоцвітих: редис, кабачки, капуста, цвітна капуста, брюссельська капуста, шпинат, броколі, спаржа. Якщо є в достатній кількості, покращується стан серцево-судинної системи, нормалізується артеріальний тиск, організм отримує захист від раку та токсинів. За оцінкою дієтологів, людині потрібно за день приблизно 115-120 г таких овочів.

Захист від сонця

Виходячи на вулицю, важливо захищати свою шкіру від впливу небезпечного ультрафіолету – однією з головних причин розвитку раку шкіри. Крім того, саме ультрафіолет – причина появи ранніх зморшків та швидкого старіння шкіри. Використовуйте засоби з рівнем SPF не нижче 30, а також не забувайте зволожувати шкіру.

Нагадаємо, для любителів кави є хороша новина — підбадьорливий напій здатний покращити пам'ять та когнітивні функції. Такого висновку дійшла група міжнародних вчених із Данії та Португалії. Як повідомляє Molecular Nutrition & Food Research, кофеїн зміцнює зв'язки між різними відділами мозку, збільшуючи увагу і в цілому мозкову активність. В рамках дослідження експерти оцінили ризик розвитку метаболічних порушень у 842 учасників, які не страждають на деменцію. Експеримент тривав упродовж 12 років. Вчені найбільшу увагу приділяли дієті пацієнтів, перевіряючи зв'язок між тим, що пацієнт вживає і як це впливає на його самопочуття. Фахівці порівнювали активність мозкових зв'язків у тих, хто пив каву щодня, і тих, хто її зовсім не вживає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ВАСЫЛЬ

22 лютого 2022, 15:17

ЧИСТО ЖЫДОВСКИЙ БРЕД. НЕ ТОЙ ДОРОГОЙ ИДЁТЕ ТОВАРИЩИ ИУДОХАЛКИ...


Новини