Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Мабуть, це найпопулярніший рецепт сливового пирога. Одного разу його опублікували на сторінках газети The New York Times. Але прості інгредієнти, легкість в приготуванні та приголомшливий смак так сподобалися читачам, що рецепт вимагали передруковувати щороку. У якийсь момент редакторам набридло давати інструкцію до приготування цього пирога щовересня, і вони надрукували рецепт великим шрифтом у пунктирній рамці, запропонувавши охочим вирізати його і зберегти на пам'ять. Так цей рецепт облетів всю земну кулю. Як же приготувати легендарний пиріг — розповів кулінарний портал Bene Gusto.
Фото: bene-gusto.com
Інгредієнти (на форму діаметром 22 см): 2 яйця, 175 г цукру, 150 г борошна, 100 г вершкового масла, 8-10 слив, 1 ч.л розпушувача, 1 ч.л меленої кориці, щіпка солі.
У мисці змішайте розм'якшене вершкове масло і 150 г цукру. Перетріть віночком. Вбийте яйця, додайте дрібку солі та все добре перемішайте.
Просійте борошно і розпушувач. Замішайте лопаткою досить густе, але м'яке та еластичне тісто.
Сливи помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку.
Дно рознімної форми вистелити пергаментом або фольгою. Якщо використовуєте нероз'ємну форму, то змастіть вершковим маслом. Виливайте тісто і викладайте половинки слив зрізом вгору, щоб при випіканні вони карамелізувалися і тісто не вбирало сік.
Решту 25 г цукру змішайте з корицею і посипте пиріг зверху. Випікайте 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Раніше ми поділилися рецептом макового пирога до чаю.
Новини