Головна Новини Дозвілля рецепти Страва з історією: сливовий пиріг за легендарним рецептом із The New York Times
commentss НОВИНИ Всі новини

Страва з історією: сливовий пиріг за легендарним рецептом із The New York Times

Цей пиріг із історією не залишить байдужим нікого

15 вересня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:








Мабуть, це найпопулярніший рецепт сливового пирога. Одного разу його опублікували на сторінках газети The New York Times. Але прості інгредієнти, легкість в приготуванні та приголомшливий смак так сподобалися читачам, що рецепт вимагали передруковувати щороку. У якийсь момент редакторам набридло давати інструкцію до приготування цього пирога щовересня, і вони надрукували рецепт великим шрифтом у пунктирній рамці, запропонувавши охочим вирізати його і зберегти на пам'ять. Так цей рецепт облетів всю земну кулю. Як же приготувати легендарний пиріг — розповів кулінарний портал Bene Gusto.

Страва з історією: сливовий пиріг за легендарним рецептом із The New York Times

Фото: bene-gusto.com

Інгредієнти (на форму діаметром 22 см): 2 яйця, 175 г цукру, 150 г борошна, 100 г вершкового масла, 8-10 слив, 1 ч.л розпушувача, 1 ч.л меленої кориці, щіпка солі.

У мисці змішайте розм'якшене вершкове масло і 150 г цукру. Перетріть віночком. Вбийте яйця, додайте дрібку солі та все добре перемішайте.

Просійте борошно і розпушувач. Замішайте лопаткою досить густе, але м'яке та еластичне тісто.

Сливи помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку.

Дно рознімної форми вистелити пергаментом або фольгою. Якщо використовуєте нероз'ємну форму, то змастіть вершковим маслом. Виливайте тісто і викладайте половинки слив зрізом вгору, щоб при випіканні вони карамелізувалися і тісто не вбирало сік.

Решту 25 г цукру змішайте з корицею і посипте пиріг зверху. Випікайте 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.


Раніше ми поділилися рецептом макового пирога до чаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини