Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Поласувати кавунами можна не тільки влітку, а й взимку. Але для цього, їх потрібно правильно засолити в банках, щоб вони вийшли соковитими та смачними. Солоні кавуни — незвичайна закуска для будь-якого столу, так що швидше записуйте рецепт, яким поділилося видання Smak.
Getty
Для приготування вам знадобиться: 2-3 кг кавунів, 1 л води, 1 ст. л. солі та цукру, а також 1 ст. л. оцту.
Спосіб приготування: Найкраще солити кавуни в скляних банках, так що підготуйте їх заздалегідь. Потім візьміть кавун, помийте його і розріжте на середні шматочки, не очищаючи від шкірки. Щоб ягода пропарилася, її потрібно залити окропом, закрити кришкою і залишити на хвилин 10. Після цього, злити воду в каструлю, додати в неї сіль і цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варіть розсіл до повного розчинення кристалів (близько 10 хвилин) і в кінці додайте 1 столову ложку оцту. Залийте готовим розсолом кавуни, закатайте банки та переверніть догори дном. Все, заготівля на зиму готова!
До слова, солоні кавуни як закуска відмінно підійдуть до м'ясних страв, гарнірів з картоплі, овочів, круп. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим ранні кавуни небезпечні для здоров'я.
Новини