Головна Новини Дозвілля рецепти Солодкий лікар - малина
commentss НОВИНИ Всі новини

Солодкий лікар - малина

Чай з малиною – ну хто не знає з дитинства його праний аромат

30 липня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Малина – одна з найулюбленіших багатьма ягід. Недарма саме з нею порівнюють дівочі вуста  — соковита солодка красуня нікого не залишить байдужим. Втім, крім дивовижного смаку малина славиться своїми цілющими властивостями, і перш за все – протизапальними та протизастудними якостями.

Солодкий лікар - малина

Малина (фото з відкритих джерел)

Чай з малиною – ну хто не знає з дитинства його праний аромат, коли турботливі руки мами або бабусі заварювали ягоди для малечі, що застудилась. Народний  спосіб боротьби з застудою – дієвий і ефективний. Він зменшує жар, тамує біль у горлі та набряк при ангіні, крім цього — малина чудово допомагає при запальних захворюваннях дихальних шляхів та загальній слабкості організму.

Існує багато способів приготування чаю, ось найбільш відомі в народній медицині:

Свіжі, тільки-но зірвані ягоди (малину рекомендують збирати зранку, до настання спеки) ,заливають міцно завареним чаєм і настоюють 10 хвилин. (1 ст.л. ягід на склянку).

Не менш ефективні в боротьбі з вірусами  засушені ягоди – вони  теж багаті на вітаміни та корисні речовини. Пам’ятайте, що сухі ягоди більш концентровані, тож для напою знадобиться половина столової ложки ягід. Їх кладуть в термос, заливають 300 мл окропу і залишають на 5-6 годин. За бажанням можна додати в цілющій чай кілька ягід шипшини або обліпихи.

Підійдуть для приготування чаю ї заморожені ягоди — їх можна залити окропом і залишити в термосі на годину, щоб малина віддала корисні речовини. Під час вживання можна додати до чаю меду або лимон.

Мало хто знає, що для чаю використовують також гілочки і листя малини – спосіб приготування такий самий, як для сухих ягід.

Чай з малиною під час хвороби треба приймати 2-3 рази на день. Також знаючі люди радять вживати малиновий чай в якості профілактики та засобу для підвищення імунітету під час епідемій респіраторних хвороб.

Мольфари також радять додавати до чаю з мариною ягоди калини та шипшини – тоді ніякі хвороби не страшні, а застуда, що якщо і почнеться — швидко мине.

Але варто знати, що чай з малиною категорично заборонено вживати вагітним жінкам, тому що активні речовини ягід підвищують тонус матки. 

Нагадаємо, за словами лікаря-дієтолога Ольги Корабльової, деяким людям категорично не варто вживати в їжу малину. Доктор стверджує, що доросла людина, що не має проблем зі здоров'ям, може з'їдати близько 400 грам ягоди протягом дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини