Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Замість того, щоб купувати магазинний кетчуп, в якому містяться різні консерванти та синтетичні барвники, приготуйте смачний соус вдома. Він ідеально скрасить будь-яку страву, надавши їй ніжний смак та аромат. Рецептом домашнього кетчупу поділилося видання Food.inmyroom.
Інгредієнти: 5 кг помідорів, 2 ріпчастої цибулі, 3 зубчики часнику, 150-200 г цукру, 30 г солі, 1 склянка оцту (9%), 1 ч. л. чорного перцю, щіпка кориці, 0,5 ч. л. насіння селери, 5 зірочок гвоздики.
Спосіб приготування: Поріжте помідори часточками, подрібніть цибулю. Помідори з цибулею тушкуйте під кришкою протягом 20 хвилин. Охолодіть і пропустіть через сито. Отриману масу поставте варити. Прянощі покладіть в мішечок з марлі та опустіть в киплячу масу. Перед закінченням варіння додайте сіль, цукор, оцет і подрібнений часник. Варіть 5-7 хвилин, потім мішечок з прянощами дістаньте з каструлі. Гарячий кетчуп розлийте в заздалегідь простерилізовані баночки та закатайте.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати домашній майонез.
Новини