Головна Новини Дозвілля рецепти Смачна різноманітність: курка з гарнірами для гурманів
commentss НОВИНИ Всі новини

Смачна різноманітність: курка з гарнірами для гурманів

Приготуйте будь-який гарнір на ваш смак – і чудовий обід чи вечеря для всієї родини готовий

5 квітня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:

У вечірньому меню кожної сім'ї нерідко займає центральне місце курка — продукт, який відрізняється не тільки своєю поживністю, але й універсальністю. Презентуємо вам три рецепти курячого м'яса з гарнірами, що обіцяють перетворити вашу вечерю на справжню гастрономічну подію.

Смачна різноманітність: курка з гарнірами для гурманів

Смачні рецепти курки з гарніром

1. Курка в травах з картопляним пюре та зеленою квасолею

Інгредієнти:

  • Курячі грудки (4 шт.)

  • Суміш італійських трав (2 ст. л.)

  • Оливкова олія (4 ст. л.)

  • Картопля (600 г)

  • Молоко (100 мл)

  • Вершкове масло (50 г)

  • Зелена квасоля (300 г)

  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Курячі грудки маринувати в суміші оливкової олії та італійських трав протягом 30 хвилин. Потім обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки приблизно по 7 хвилин з кожного боку. Дати м'ясу "відпочити" 5 хвилин перед подачею.

2. Картоплю очистити, відварити у підсоленій воді до м'якості, злити воду. Додати молоко і вершкове масло|мастило|, збити в пюре до гладкості.

3. Зелену квасолю бланшувати в киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин, потім обдати холодною водою.

2. Курка з медово-гірчичним соусом та кускусом

Інгредієнти:

  • Курячі стегна (4 шт.)

  • Мед (2 ст. арк.)

  • Гірчиця (1 ст. арк.)

  • Соєвий соус (2 ст. л.)

  • Кускус (200 г)

  • Овочевий бульйон (400 мл)

  • Зелень для прикраси

  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Змішати мед, гірчицю та соєвий соус. Курячі стегна замаринувати в отриманій суміші на 1 годину, потім запекти в духовці при 180 ° C протягом 35-40 хвилин.

2. Кускус залити гарячим овочевим бульйоном, накрити кришкою та залишити на 5 хвилин. Після виделкою розпушити.

3. Подавати курку з кускусом, прикрасивши блюдо свіжою зеленню.

3. Курячий рулет зі шпинатом і фетою, що подається зі смаженим рисом

Інгредієнти:

  • Куряче філе (4 шт.)

  • Шпинат (200 г)

  • Фета (100 г)

  • Рис (200 г)

  • Курячий бульйон (400 мл)

  • Яйце (1 шт.)

  • Соєвий соус (2 ст. л.)

  • Оливкова олія, сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Куряче філе відбити, посолити та поперчити. На кожен шматок викласти шпинат і крихту фету, згорнути в рулет і зафіксувати зубочистками. Обсмажити з кожного боку до готовності.

2. Рис відварити в курячому бульйоні до готовності. На сковороді з оливковою олією злегка обсмажити, додати|добавляти| яйце, швидко перемішати. Заправити соєвим соусом.

3. Рулет подавати на подушці з рису, доповнивши свіжими овочами.

Ці рецепти не тільки прикрасять вашу вечерю, але і принесуть радість від процесу приготування. Поділившись цією кулінарною подорожжю з близькими, ви забезпечите не лише насичений, а й надихаючий вечір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини