Рубрики
МЕНЮ
Черновалова Кристина
У вечірньому меню кожної сім'ї нерідко займає центральне місце курка — продукт, який відрізняється не тільки своєю поживністю, але й універсальністю. Презентуємо вам три рецепти курячого м'яса з гарнірами, що обіцяють перетворити вашу вечерю на справжню гастрономічну подію.
Смачні рецепти курки з гарніром
Курячі грудки (4 шт.)
Суміш італійських трав (2 ст. л.)
Оливкова олія (4 ст. л.)
Картопля (600 г)
Молоко (100 мл)
Вершкове масло (50 г)
Зелена квасоля (300 г)
Сіль, перець за смаком
1. Курячі грудки маринувати в суміші оливкової олії та італійських трав протягом 30 хвилин. Потім обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки приблизно по 7 хвилин з кожного боку. Дати м'ясу "відпочити" 5 хвилин перед подачею.
2. Картоплю очистити, відварити у підсоленій воді до м'якості, злити воду. Додати молоко і вершкове масло|мастило|, збити в пюре до гладкості.
3. Зелену квасолю бланшувати в киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин, потім обдати холодною водою.
Курячі стегна (4 шт.)
Мед (2 ст. арк.)
Гірчиця (1 ст. арк.)
Соєвий соус (2 ст. л.)
Кускус (200 г)
Овочевий бульйон (400 мл)
Зелень для прикраси
Сіль, перець за смаком
1. Змішати мед, гірчицю та соєвий соус. Курячі стегна замаринувати в отриманій суміші на 1 годину, потім запекти в духовці при 180 ° C протягом 35-40 хвилин.
2. Кускус залити гарячим овочевим бульйоном, накрити кришкою та залишити на 5 хвилин. Після виделкою розпушити.
3. Подавати курку з кускусом, прикрасивши блюдо свіжою зеленню.
Куряче філе (4 шт.)
Шпинат (200 г)
Фета (100 г)
Рис (200 г)
Курячий бульйон (400 мл)
Яйце (1 шт.)
Соєвий соус (2 ст. л.)
Оливкова олія, сіль, перець за смаком
1. Куряче філе відбити, посолити та поперчити. На кожен шматок викласти шпинат і крихту фету, згорнути в рулет і зафіксувати зубочистками. Обсмажити з кожного боку до готовності.
2. Рис відварити в курячому бульйоні до готовності. На сковороді з оливковою олією злегка обсмажити, додати|добавляти| яйце, швидко перемішати. Заправити соєвим соусом.
3. Рулет подавати на подушці з рису, доповнивши свіжими овочами.
Ці рецепти не тільки прикрасять вашу вечерю, але і принесуть радість від процесу приготування. Поділившись цією кулінарною подорожжю з близькими, ви забезпечите не лише насичений, а й надихаючий вечір.
Новини