Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Цю закуску з баклажанів можна подавати як гарячою, так холодною. А грибний соус з часником додасть страві особливого смаку. Для приготування підійде не тільки сковорода гриль, а й будь-який посуд з антипригарним покриттям. Покроковий рецепт приготування розповів кулінарний портал Bene Gusto.
Фото: bene-gusto.com
Необхідні такі інгредієнти: 300 г печериць, 200 г сметани, велика цибулина, три зубчики часнику, рослинна олія для смаження, мускатний горіх, сіль і перець.
Баклажани помити та нарізати поздовжніми смужками товщиною в сантиметр. Зробити тонкі неглибокі надрізи у вигляді великої сітки, щоб спеції та соус пройшли всередину. Посолити й поперчити також по обидва боки. Змастити олією і викласти на сковороду гриль.
Для соусу нарізати цибулю та печериці. На рослинній олії обсмажити спочатку цибулю, а потім додати гриби. Перемішати та смажити до золотистого кольору. У процесі приготування додати подрібнений часник, який можна пропустити через прес або дрібно порубати. Посолити й поперчити за смаком, додати мелений мускатний горіх. Сюди ж відправити сметану і тушкувати пару хвилин.
Суміш перебити блендером. Поставити на плиту і довести соус до кипіння.
Раніше ми писали, як зробити популярну закуску баклажани як гриби.
Новини