Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Борщ — одна з найпопулярніших традиційних страв української кухні. Але, щоб він вийшов і смачним, і корисним, варто його правильно приготувати. Шеф-кухар Антон Самойлов розповів яку помилку робить більшість господинь.
як правильно готувати борщ / фото: Shutterstock.com
За словами експерта, смак борщу псує засмажка (цибуля, морква, буряк, обсмажені в олії), саме її додавання робить страву занадто жирною. Потім таку помилку дуже складно виправити, тому що не допомагають ні приправи, ні соуси, ні спеціальні заправки. У більшості випадків, борщ починає віддавати кислинкою саме через те, що овочі, використані для засмажці, пригоріли.
Шеф-кухар пояснив, що, додаючи в борщ засмажку, ви робите те ж саме, якби смажили м'ясо на змащеній олією сковороді. Тобто виходить дуже жирна страва і її смакові та корисні властивості втрачаються. Найкраще овочі відразу додавати в бульйон або протушкувати, без використання масла.
За словами Антона Самойлова, в кожному регіоні борщ готують по-своєму, використовуючи різні види м'яса і набір продуктів. Але під час приготування страви необхідно зберегти максимум його корисних властивостей.
Нагадаємо, вчені з Університету Південної Австралії заявили, який спосіб приготування м'яса є найшкідливішим. Виявилося, що мова йде про приготування продукту на грилі, сковороді та фритюрі. При термічній обробці в м'ясі утворюються сполуки, які здатні нашкодити здоров'ю.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шеф-кухар Кирило Мартиненко назвав головні ознаки хороших пельменів. При виборі цього продукту він радить орієнтуватися на ціну і склад.
Новини