Рубрики
МЕНЮ
Кунец Дарья
Кабачки — це не тільки смачний та універсальний продукт, а й джерело безлічі корисних речовин. А тим більше, коли сезон цього овочу в розпалі — хочеться знайти найоптимальніші рецепти, як їх приготувати. Розповідаємо, чим корисні кабачки, про їх властивості, а також наводимо п'ять рецептів солінь, салатів і запечених страв з кабачків.
Кабачки багаті вітамінами А, С, В6, фолієвою кислотою, калієм та магнієм. Вони містять антиоксиданти, що сприяють боротьбі із запаленнями, та клітковину, яка покращує травлення. Низька калорійність кабачків робить їх ідеальними для тих, хто стежить за вагою.
Кабачки по-корейськи
Інгредієнти: 1 кг кабачків, 2 моркви, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 1 перець чилі, 50 мл олії, 3 ст. л. оцту, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Наріжте кабачки і моркву тонкими смужками, цибуля — півкільцями. Додайте подрібнений часник та чилі. Змішайте з рештою інгредієнтів і залиште на 3-4 години в холодильнику.
Кабачки з медом та часником
Інгредієнти: 1 кг кабачків, 3 зубчики часнику, 2 ст. л. меду, 50 мл оцту, 1 ст. л. солі.
Приготування: Наріжте кабачки кільцями, часник тонкими скибочками. Змішайте мед, оцет та сіль. Залийте маринадом кабачки та залиште на добу.
Кабачки у томатному маринаді
Інгредієнти: 1 кг кабачків, 500 мл томатного соку, 2 зубчики часнику, 2 ст. л. оцту, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Наріжте кабачки кубиками. Змішайте томатний сік, оцет, цукор, сіль та подрібнений часник. Залийте кабачки маринадом і залиште проти ночі.
Гострі кабачки з кропом
Інгредієнти: 1 кг кабачків, 2 зубчики часнику, 1 пучок кропу, 2 ст. л. оцту, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Наріжте кабачки смужками, часник і кріп дрібно. Змішайте оцет, цукор та сіль, додайте кабачки, часник та кріп. Маринуйте 6-8 годин.
Кабачки з імбиром та лимоном
Інгредієнти: 1 кг кабачків, 1 лимон, 2 см кореня імбиру, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. оцту, 1 ч. л. солі.
Наріжте кабачки кружальцями, лимон — тонкими скибочками, імбир — натріть. Змішайте з цукром, оцтом та сіллю. Залишіть на 12 годин.
Салат з кабачків та помідорів
Інгредієнти: 2 кабачки, 3 помідори, 1 цибулина, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль|соль|, перець.
Наріжте кабачки і помідори кубиками, цибуля — півкільцями. Заправте олією, лимонним соком, сіллю та перцем.
Кабачковий салат із фетою
Інгредієнти: 2 кабачки, 100 г фети, 1 огірок, 1 пучок петрушки, 2 ст. л. оливкової олії, сіль, перець.
Приготування: Наріжте кабачки та огірок тонкими скибочками, фету – кубиками. Додайте нарізану петрушку і заправте олією, сіллю та перцем.
Салат з кабачками та авокадо
Інгредієнти: 2 кабачки, 1 авокадо, 1 червоний перець, 2 ст. л. лимонного соку, 2 ст. л. оливкової олії, сіль, перець.
Приготування: Наріжте кабачки, авокадо та перець кубиками. Заправте лимонним соком, олією, сіллю та перцем.
Салат з кабачків з кедровими горіхами
Інгредієнти: 2 кабачки, 50 г кедрових горіхів, 1 пучок базиліка, 2 ст. л. бальзамічного оцту, 2 ст. л. оливкової олії, сіль, перець.
Наріжте кабачки тонкими скибочками, додайте горіхи і порізаний базилік. Заправте оцтом, олією, сіллю та перцем.
Салат з кабачками та морквою
Інгредієнти: 2 кабачки, 2 моркви, 1 яблуко, 2 ст. л. лимонного соку, 2 ст. л. оливкової олії, сіль, перець.
Приготування: Натріть кабачки, моркву та яблуко на великій тертці. Заправте лимонним соком, олією, сіллю та перцем.
Запечені кабачки із сиром
Інгредієнти: 2 кабачки, 100 г твердого сиру, 2 ст. л. оливкової олії, сіль, перець.
Приготування: Наріжте кабачки кружальцями, викладіть на лист, посипте тертим сиром, полийте маслом, приправте сіллю і перцем. Запікайте при 180 ° C 20 хвилин.
Фаршировані кабачки
Інгредієнти: 4 кабачки, 200 г фаршу, 1 цибулина, 1 помідор, 50 г твердого сиру, сіль, перець.
Розріжте кабачки вздовж і вийміть м'якоть. Обсмажте фарш із цибулею та нарізаним помідором, приправте сіллю та перцем. Наповніть кабачки начинкою, посипте тертим сиром. Запікайте при 180 ° C 25 хвилин.
Кабачки з томатним соусом
Інгредієнти: 2 кабачки, 400 г томатів у власному соку, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 2 ст. л. оливкової олії, сіль, перець.
Наріжте кабачки кружальцями, викладіть у форму для запікання. Обсмажте цибулю та часник, додайте томати, сіль та перець, тушкуйте 10 хвилин. Залийте соусом кабачки і запікайте при 180°C 30 хвилин.
Запіканка з кабачків
Інгредієнти: 3 кабачки, 2 яйця, 100 г сметани, 100 г твердого сиру, сіль, перець.
Наріжте кабачки кружальцями, викладіть у форму. Збийте яйця зі сметаною, додайте|добавляйте| тертий сир, сіль|соль| і перець. Залийте кабачки сумішшю та запікайте при 180°C 25-30 хвилин.
Кабачки у клярі
Інгредієнти: 2 кабачки, 2 яйця, 100 г борошна, 50 мл молока, сіль, перець, олія для смаження.
Наріжте кабачки кружальцями. Збийте яйця з молоком, додайте|добавляйте| муку|борошно|, сіль|соль| і перець. Вмочіть кабачки в кляр і обсмажте на олії до золотистої скоринки.
Ці рецепти допоможуть вам урізноманітнити своє меню та насолодитися смаком та користю кабачків.
Новини