Головна Новини Дозвілля рецепти Салат «Олів'є» у різних країнах світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Салат «Олів'є» у різних країнах світу

Рецепт такого популярного салату, як олів'є, має дуже давню та цікаву історію. Назву страва отримала від імені свого творця - шеф-кухаря Люсьєна Олів'є. Французький кухар ще в середині 19 століття приготував його в Москві в ресторані паризької кухні "Ермітаж". У різних країнах Європи улюблений новорічний салат називається по-різному, часто можна зустріти назви «французький салат» або «російський салат»

22 грудня 2020, 15:39 comments3580
Поділіться публікацією:


Салат «Олів'є» у різних країнах світу

Фото: zira.uz

Варіації на тему цієї страви дуже цікаві і прикрасять будь-який святковий стіл. До Нового року вам напевно захочеться порадувати близьких чимось "незвичним".

ЧЕХІЯ

Інгредієнти:

• Картопля — 4 шт.

• Морквина — 1 шт.

• Яйця — 2 шт.

• Огірок — 1 шт.

• Консервований зелений горошок — 150 гр.

• Ріпчаста цибуля — 2 шт.

• Відварна нежирна яловичина — 200 гр.

• Тертий натуральний хрін — 2 ст.л.

• Майонез "Оливковий" — 250 гр.

• Сіль на смак

У Чехії вимиту картоплю і моркву готують на пару! Остуджують їх, очищають і нарізають кубиками. Зварені яйця очищають і дрібно шинкують. Лук нарізають на тоненькі колечка. Маринований огірочок очищають і використовують в салаті тільки м'якоть — нарізають її на кубики, і викладають на друшляк. Відварене м'ясо яловичини нарізають ножем поперек волокон довільною формою. В окремій мисочці змішують оливковий майонез з хроном, і відставляють убік на 20 хвилин. Потім ще раз змішують компоненти й тільки тоді заправляють нарізану картоплю, моркву, яйця, цибулю, м'ясо, горошок та огірки. Акуратно перемішують, намагаючись зберегти форму кубиків. Місткість з готовим салатом накривають харчовою плівкою і поміщають в холодильник на 1 годину.

ІТАЛІЯ

Інгредієнти:

• Картопля — 4 шт.

• Морква — 2 шт.

• Кисле яблуко — 1 шт.

• Куряче яйце — 4 шт.

• Шинка — 150 гр.

• Креветки — 10 шт.

• Горошок маринований — 1 банка

• Майонез

• Сіль на смак

• Желатин

Овочі миємо й варимо, точно так, як ми готуємо наш традиційний салат. Нарізаємо на кубики. Очищаємо яблуко і зварені яйця, нарізаємо на кубики. Всі інгредієнти перемішуємо акуратно і викладаємо в овальну салатницю. Окремо варимо кубик бульйону і розбавляємо його з желатином. У нас повинно вийти желе. Очищеними і відвареними креветками прикрашаємо салат вже на блюді і заливаємо желе. Відставляємо в холодильник на пів години — поки желе не загусне, потім прикрашаємо зеленню.

НІМЕЧЧИНА

Інгредієнти:

·          Картопля — 2 шт.

·          Яйця — 3 шт.

·          Морква — 1 шт.

·          Цибуля ріпчаста — 2 шт.

·          Зелений консервований горошок — 250 гр.

·          Майонез

·          Філе горбуші або кети — 200 гр.

·          Червоний мелений перець — 1 кавова ложка

·          Сіль на смак

Морквину і картоплю варимо в підсоленій воді. Очищаємо і нарізаємо на дрібні кубики. Варене яйце теж очищаємо і натираємо на крупній тертці. Очищаємо від шкірки філе риби і нарізаємо смужками. Чистимо цибулю, опускаємо її в холодну воду, після чого витираємо і нарізаємо на кубики гострим ножем. Всі інгредієнти викладаємо в миску, посипаємо червоним перцем, солимо на смак і заправляємо майонезом.

США

Інгредієнти:

• Варена картопля

• Відварені яйця

• Зелений горошок

• Маслини

• Консервована кукурудза

• Тунець (ніякої вам ковбаси або курочки)

• Консервовані або смажені болгарські перці

• Майонез

ІСПАНІЯ

Інгредієнти:

• Варена картопля

• Зелений горошок

• Відварна морква

• Артишоки

• Тунець

• Крабові палички

• Креветки

• Спаржа

• Оливки

• Червоний болгарський перець

СРСР

Найпоширеніший пролетарський рецепт салату:

Інгредієнти:

·          Зелений горошок — 0,5 банки

·          Картопля — 2-3 шт.

·          Ковбаса варена — 100 г

·          Цибуля ріпчаста — 1 шт.

·          Яйця — 5 шт.

·          Майонез

Яйця зварити і порізати на дрібні шматочки, додати зелений горошок і дрібно порізану цибулю, ковбасу і картоплю. Все заправити майонезом і посолити. Якщо замість ковбаси ви берете варену курку — це ресторанний салат "Столичний", а якщо яловичину — ресторанний салат "Московський".

Салат олів'є з солоними огірками "по-студентськи"

Інгредієнти:

·          яйця

·          солоні огірки

·          картопля

·         зелений горошок

·          цибуля ріпчаста

·          варена ковбаса

·          майонез



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини