Головна Новини Дозвілля рецепти Романтична вечеря на День святого Валентина: що приготувати швидко та смачно
commentss НОВИНИ Всі новини

Романтична вечеря на День святого Валентина: що приготувати швидко та смачно

Три страви, які створять атмосферу романтики за столом

сьогодні, 19:28
Поділіться публікацією:

День святого Валентина – ідеальна нагода, щоб влаштувати особливу вечерю для своєї другої половинки. Але що робити, якщо часу обмаль, а хочеться приготувати щось смачне та незабутнє? Не хвилюйтесь! Ми підібрали для вас кілька простих, але ефектних страв, які допоможуть створити атмосферу кохання за святковим столом.

Романтична вечеря на День святого Валентина: що приготувати швидко та смачно

Романтична вечеря. Фото: freepik

1. Закуска: Брускети з лососем і сиром фета

Легкі, вишукані та дуже швидкі у приготуванні.

Що потрібно:

  • 1 багет

  • 100 г слабосолоного лосося

  • 100 г сиру фета

  • 1 ст. л. оливкової олії

  • Лимонний сік

  • Свіжий кріп

Як приготувати:

  1. Наріжте багет скибочками та трохи підрум’яньте їх у духовці або на пательні.

  2. Намажте фету на хрусткі шматочки хліба.

  3. Викладіть зверху шматочки лосося, збризніть лимонним соком і оливковою олією.

  4. Прикрасьте зеленню – і готово!

2. Основна страва: Філе курки у вершковому соусі з грибами

Соковита курочка з ніжним соусом – це те, що потрібно для романтичної вечері.

Що потрібно:

  • 2 курячих філе

  • 200 мл вершків (15-20%)

  • 150 г печериць

  • 1 цибулина

  • 2 зубчики часнику

  • 1 ст. л. вершкового масла

  • Сіль, перець, сушений базилік

Як приготувати:

  1. Наріжте куряче філе на тонкі шматочки, посоліть і поперчіть.

  2. Обсмажте його на вершковому маслі до золотистої скоринки.

  3. Дрібно наріжте цибулю, гриби та часник, додайте до курки.

  4. Коли гриби підрум’яняться, влийте вершки та тушкуйте 5-7 хвилин.

  5. Посипте базиліком – страва готова!

3. Десерт: Полуничний мус за 10 хвилин

Легкий, повітряний та дуже ніжний десерт, який підкорить серце вашої половинки.

Що потрібно:

  • 200 г полуниці (можна заморожену)

  • 2 ст. л. цукру

  • 200 мл вершків (33%)

  • 1 ч. л. ванільного цукру

Як приготувати:

  1. Полуницю збийте з цукром у блендері до стану пюре.

  2. В окремій мисці збийте вершки з ванільним цукром до густої піни.

  3. Обережно з’єднайте обидві маси, розлийте по креманках і охолодіть.

  4. Прикрасьте шоколадною крихтою або м’ятою.

Не забудьте про свічки, романтичну музику та красиво сервірований стіл. Навіть найпростіші страви набудуть особливого шарму, якщо ви додасте трішки магії до цього вечора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua

Новини