Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Хоча класичним варіантом здорового сніданку традиційно вважається вівсянка, гарною альтернативою їй можуть стати інші каші. Наприклад, ячна. Ячна крупа досить поживна. Тим, хто дбає про свою фігуру, слід уважно поставитися до питання її вживання і їсти кашу не частіше, ніж кілька разів на тиждень. У 100 г сухого продукту міститься 313 ккал, а енергетична цінність вареної ячної каші лише 76 ккал. Про це пише smak.ua.
Рецепт - фото з відкритих джерел
Продукти:
Ячна крупа 200 г
Молоко 800 мл
Вода 500 мл
Сіль
Цукор
Вершкове масло 40 г
Як приготувати смачну ячну кашу.
Підготуємо крупу, а саме: миємо холодною водою кілька разів. Воду наливаємо в каструлю, відправляємо на вогонь та доводимо до кипіння.
У киплячу воду викладаємо промиту крупу, додаємо сіль та цукор. Коли каша почне густіти, приливаємо до неї молоко та варимо до повної готовності. Каструлю накриваємо кришкою і обгортаємо махровим рушником, даємо каші "дійти" протягом 20 хвилин. Розкладаємо по тарілках, у кожну порцію кладемо вершкове масло, прикрашаємо за бажанням, наприклад, ягодами або шматочками фруктів.
Це так смачно! Смачного!
Нагадаємо, всі знають, що імунна система людини найбільш вразлива в осінньо-зимовий період, тому "підхопити" застуду чи грип не складно. Але є продукти, що сприяють зміцненню імунітету. Експерт Марина Кумеріна розповіла, яку кашу варто додати до раціону. Фахівець вважає, що восени своє меню необхідно збагачувати перловкою, тому що в ній містяться вітаміни А, В, D, Е, кальцій, магній, залізо селен, фосфор та інші речовини, які підтримують організм у тонусі, посилюючи його захисні функції.
У цій каші багато складних вуглеводів, які довго перетравлюються та добре насичують, додаючи організму енергії. А ще вживання перловки не пов'язане з різкими стрибками рівня цукру в крові. Експерт зазначила, що перлова каша добре підійде і для сніданку, і для обіду, і для вечері. Її можна вживати з м'ясом, овочами, а ще з крупи можна зробити смачні котлети, салати та медові козинаки.
Новини