Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У холодну погоду потрібно зігріватися смачними напоями, одним з яких є глінтвейн. У помірних кількостях він допомагає організму, зокрема зміцнює імунітет, підвищуючи його опірність до сезонних вірусів. Представляємо вам рецепт ароматного глінтвейну з медом.
глінтвейн з медом
Інгредієнти: 750 мл червоного сухого вина, 3 ст. л. меду, 1 яблуко, 1 апельсин, 0,5 лимона, корінь імбиру, 5 засушених бутонів гвоздики, 2 трубочки кориці, 1 мускатний горіх, щіпка чорного перцю.
Спосіб приготування: візьміть невелику каструлю, вилийте сухе червоне вино, додайте часточки апельсина і лимона (не очищаючи цедру), яблуко зі шкіркою, перераховані вище спеції й натертий корінь імбиру (1 чайну ложку). Доведіть до температури не вище 70 градусів. Не допускайте, щоб вино закипіло, тому що глінтвейн втратить свої корисні та лікувальні властивості.
Додайте натертий мускатний горіх (пів чайної ложки), накрийте напій кришкою і настоюйте 5-7 хвилин. Зніміть з плити, процідіть і на останньому етапі додайте мед, ретельно перемішайте, розлийте по чашках. Пийте глінтвейн гарячим, повільно вдихаючи цілющі пари.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати гарбузове лате.
Новини