Головна Новини Дозвілля рецепти Пелюстки квітів в кулінарії: оригінальні поєднання
commentss НОВИНИ Всі новини

Пелюстки квітів в кулінарії: оригінальні поєднання

Нерідко квіти використовуються в кулінарії в якості ароматизатора, але також популярні і інші десерти з пелюсток троянд

29 січня 2021, 00:30
Поділіться публікацією:

  Пелюстки в якості компоненту страв використовували з давніх-давен. Найпопулярніші гастрономічні квіти:

Пелюстки квітів в кулінарії: оригінальні поєднання

Квіти в кулінарії (фото з відкритих джерел)

- Зацукровані фіалки. Пелюстки їдять в якості солодощі і додають в напої для додання тонкого аромату провину або чаю

- пелюстки тюльпанів. У Голландії їх називають "човниками для закоханих", додають в випічку і чай

- пелюстки троянд. Використовуються для приготування випічки, варення і лікерів.

- пелюстки хризантем. Тонке блюдо готують в Японії у фритюрі з сорту квітів "шунгіку".

- пелюстки гарбуза. Квіти гарбуза в клярі використовуються в якості гарніру.

- пелюстки лотоса — улюблена добавка в чай для жителів Азії.

- Кульбаби. З пелюсток квітки також готують варення і вино

- Пелюстки настурції. Квітка називають "капуцинами" на честь ченців, які додають його в більшість страв свого раціону.

- Шафран. Тичинки крокусу, зібрані вручну, є найдорожчою спецією в світі.

Нагадаємо, кишечник є одним з найбільш важливих органів, тому його варто берегти і "радувати" правильними продуктами. Німецький лікар-терапевт Томас Фрилинг розповів, що варто виключити з раціону, щоб захистити кишечник від серйозних проблем. В першу чергу, фахівець рекомендує відмовитися від ковбасних виробів, зокрема копчених, тому що вони містять нітрити, які при попаданні в травний тракт можуть перетворитися в канцерогенні нітрозаміни.

Такі продукти негативно впливають на бактеріальну флору і значно збільшують ризик розвитку раку кишечника. Також за словами терапевта, цей орган серйозно страждає через вживання великої кількості червоного м'яса, адже в ньому багато насичених жирів, солі і нітратів. У тиждень рекомендується вживати не більше 500 г продукту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини