Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Пелюстки в якості компоненту страв використовували з давніх-давен. Найпопулярніші гастрономічні квіти:
Квіти в кулінарії (фото з відкритих джерел)
- Зацукровані фіалки. Пелюстки їдять в якості солодощі і додають в напої для додання тонкого аромату провину або чаю
- пелюстки тюльпанів. У Голландії їх називають "човниками для закоханих", додають в випічку і чай
- пелюстки троянд. Використовуються для приготування випічки, варення і лікерів.
- пелюстки хризантем. Тонке блюдо готують в Японії у фритюрі з сорту квітів "шунгіку".
- пелюстки гарбуза. Квіти гарбуза в клярі використовуються в якості гарніру.
- пелюстки лотоса — улюблена добавка в чай для жителів Азії.
- Кульбаби. З пелюсток квітки також готують варення і вино
- Пелюстки настурції. Квітка називають "капуцинами" на честь ченців, які додають його в більшість страв свого раціону.
- Шафран. Тичинки крокусу, зібрані вручну, є найдорожчою спецією в світі.
Нагадаємо, кишечник є одним з найбільш важливих органів, тому його варто берегти і "радувати" правильними продуктами. Німецький лікар-терапевт Томас Фрилинг розповів, що варто виключити з раціону, щоб захистити кишечник від серйозних проблем. В першу чергу, фахівець рекомендує відмовитися від ковбасних виробів, зокрема копчених, тому що вони містять нітрити, які при попаданні в травний тракт можуть перетворитися в канцерогенні нітрозаміни.
Такі продукти негативно впливають на бактеріальну флору і значно збільшують ризик розвитку раку кишечника. Також за словами терапевта, цей орган серйозно страждає через вживання великої кількості червоного м'яса, адже в ньому багато насичених жирів, солі і нітратів. У тиждень рекомендується вживати не більше 500 г продукту.
Новини