Головна Новини Дозвілля рецепти П'ять помилок, які зіпсують смак ваших шашликів
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять помилок, які зіпсують смак ваших шашликів

Експерти розповіли, які помилки в процесі приготування шашлику можуть зіпсувати його смакові якості

30 квітня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Починається сезон шашликів, а в процесі приготування страви важливо все: розмір шматочків, технологія маринування і сам процес смаження м'яса. Але є помилки, які можуть зіпсувати смакові якості шашлику. Що робити не варто?

П'ять помилок, які зіпсують смак ваших шашликів

Що може зіпсувати смак шашликів / фото: Pixabay

Використовувати трухляві гілки та гнилі дошки для розведення вогню

Смак смаженого м'яса залежить від якості дров, які ви використовуєте для розведення багаття, тому віддайте перевагу сухим дровам листових дерев (вишні, яблуні, вільхи, дуба, клена), а ось хвойні краще в вогонь не класти, бо вони можуть надати шашлику гіркуватого присмаку.

Шматочки різного розміру

При нарізанні м'яса на шашлик важливо стежити, щоб шматочки були однакового розміру, щоб вони правильно замаринувати та просмажився на вогні. В ідеалі шматочки повинні бути у вигляді кубиків, кожна сторона якого повинна бути приблизно 4 сантиметри.

Щільне нанизування м'яса на шампур

Якщо хочете, щоб ваш шашлик вийшов соковитим і був ідеально прожарений, тоді подбайте про те, щоб гаряче повітря його "обробляло" з кожного боку. А для цього, між шматочками м'яса залишайте пів сантиметра на шампурі.

Жарка м'яса з овочами

Багато людей при смаженні шашлику часто розбавляють його різними овочами, наприклад, цибулею або помідорами. Але вони готуються значно швидше м'яса, тому в кінцевому підсумку ви отримаєте "вуглики" замість овочів, які можуть погано вплинути на смак самих шашликів.

Гасіння вогню водою

Буває, що в процесі приготування м'яса розгорається вогонь. Багато хто намагається загасити його водою, але вона потрапляє на шашлик і може повністю знизити температуру вугілля. Краще прибрати шампура з вогню і за допомогою кочерги або підручних засобів переміщати вугілля і тільки після цього продовжити процес смаження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки шашлику рекомендується з'їдати за один раз, щоб не нашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини