Рубрики
МЕНЮ
Недилько Ксения
Масляна – це чудова нагода насолодитися смачними та ароматними налисниками. Традиційні тонкі млинці можна готувати з різноманітними начинками: солодкими, солоними, сирними, м’ясними тощо. Пропонуємо вам п’ять найкращих рецептів налисників, які зроблять ваше святкування по-справжньому смачним!
Рецепти млинців
Цей базовий рецепт ідеально підходить для будь-якої начинки.
Інгредієнти:
2 яйця
500 мл молока
200 г борошна
1 ст. л. цукру
½ ч. л. солі
2 ст. л. олії
100 мл води (газованої або простої)
Приготування:
1. У мисці збийте яйця з цукром і сіллю.
2. Додайте молоко і перемішайте.
3. Поступово всипте борошно, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
4. Влийте олію і газовану воду, знову перемішайте.
5. Випікайте тонкі млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією.
Ніжна сирна начинка робить ці налисники особливо смачними.
Інгредієнти для начинки:
300 г сиру
2 ст. л. цукру
1 жовток
50 г родзинок
Ванільний цукор за смаком
Приготування:
1. Змішайте сир із жовтком, цукром і ванільним цукром.
2. Родзинки запарте в гарячій воді на 10 хвилин, потім додайте до сиру.
3. Викладайте начинку на млинець, загортайте трубочкою або конвертом.
4. Обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
Ситний варіант, ідеальний для обіду або вечері.
Інгредієнти для начинки:
300 г вареного або обсмаженого м’ясного фаршу (свинина, яловичина, курятина)
1 цибулина
2 ст. л. вершкового масла
Сіль, перець за смаком
Приготування:
1. Дрібно наріжте цибулю, обсмажте на вершковому маслі.
2. Додайте до неї фарш, посоліть, поперчіть і обсмажте ще 5 хвилин.
3. Викладайте начинку на млинець, загортайте і обсмажте на сковороді.
Ніжні, ароматні та ідеальні для любителів солодкого.
Додаткові інгредієнти для тіста:
2 ст. л. какао
1 ст. л. цукру
Начинка:
200 мл вершків
100 г шоколаду
Приготування:
1. До класичного тіста додайте какао та додатковий цукор.
2. Випікайте млинці як зазвичай.
3. Шоколад розтопіть у гарячих вершках.
4. Полийте млинці шоколадним соусом або згорніть їх із кремом усередині.
Фруктова насолода для любителів натуральної начинки.
Інгредієнти для начинки:
3 яблука
2 ст. л. цукру
1 ч. л. кориці
20 г вершкового масла
Приготування:
1. Яблука очистіть, наріжте кубиками.
2. Обсмажте їх у вершковому маслі, додавши цукор і корицю.
3. Викладіть теплу начинку на млинці, загорніть та подавайте зі сметаною або медом.
Налисники на Масляну – це справжня традиція, яка приносить тепло та смакоту в кожну родину. Вибирайте улюблений рецепт, експериментуйте з начинками та насолоджуйтеся святковим настроєм!
Новини