Рубрики
МЕНЮ
Анна Нестерова
Оригінальна закуска/Фото: кулінарний сайт Клопотенко
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом оригінальної закуски, яка чудово підійде до святкового столу.
Так, ви можете спробувати приготувати смачну та ситну варіацію на тему відомого салату "Оселедець під шубою". Євген Клопотенко пропонує трохи "видозмінити" класичний рецепт та приготувати авторську закуску із оселедця та запеченої картоплі.
Отже, вам знадобляться такі інгредієнти:
Рецепт приготування:
Оселедець розморозьте в холодильнику, після чого видаліть нутрощі та зябра. Приготуйте маринад для оселедця. У невеликій мисці з'єднайте 500 мл води, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру і 100 мл оцту. Перемішайте, поки цукор не розчиниться. Перелийте в невелику каструлю, додайте 10 горошин чорного перцю, доведіть до кипіння, а потім остудіть до кімнатної температури.
Оселедець покладіть в ємність, що підходить за розміром, і залийте маринадом, так, щоб він практично повністю покрив тушку. Залиште в холодильнику на 1 добу.
Картоплю (10 шт.) добре промийте і розріжте на дві частини. Викладіть у форму для запікання або на деко, застелене пергаментом, полийте олією (1-2 ст. л.), посоліть і поперчіть за смаком. Запікайте в духовці до готовності протягом 35-40 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Готову картоплю дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури.
У невеликій мисці змішайте подрібнеий оселедець, картоплю і дрібно порубаний кріп. Додайте 1 ст. л. соняшникової олії і добре перемішайте. Наповніть сумішшю половинки картоплі безпосередньо перед подачею на стіл. Смачного!
Раніше "Коментарі" писали про те , як зробити салат "Олів'є" ще здоровішим і смачнішим: рецепт. Багато хто з нас не уявляє новорічних свят без салатів, а точніше – без салату олів'є. Однак у ньому перебувають компоненти, які співвідносяться з принципами правильного харчування. Іноді слід відійти від прийнятої інтерпретації олів'є і спробувати перетворити його на здорову страву.
Читайте також: Як правильно вибрати сало: прості способи. Сало при помірному вживанні вважається дуже корисним продуктом. Головне – їсти його дозовано та завжди стежити за якістю.Новини