Головна Новини Дозвілля рецепти Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО)

Напередодні різдвяних та новорічних свят кожна господиня прагне приготувати незвичайну, а головне смачну та бюджетну закуску.

15 грудня 2022, 06:15 comments6564
Поділіться публікацією:

Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО)

Оригінальна закуска/Фото: кулінарний сайт Клопотенко

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом оригінальної закуски, яка чудово підійде до святкового столу.

Так, ви можете спробувати приготувати смачну та ситну варіацію на тему відомого салату "Оселедець під шубою". Євген Клопотенко пропонує трохи "видозмінити" класичний рецепт та приготувати авторську закуску із оселедця та запеченої картоплі.

Отже, вам знадобляться такі інгредієнти:

Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО) - фото 2

Рецепт приготування:

Оселедець розморозьте в холодильнику, після чого видаліть нутрощі та зябра. Приготуйте маринад для оселедця. У невеликій мисці з'єднайте 500 мл води, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру і 100 мл оцту. Перемішайте, поки цукор не розчиниться. Перелийте в невелику каструлю, додайте 10 горошин чорного перцю, доведіть до кипіння, а потім остудіть до кімнатної температури.

Оселедець покладіть в ємність, що підходить за розміром, і залийте маринадом, так, щоб він практично повністю покрив тушку. Залиште в холодильнику на 1 добу.

Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО) - фото 3

На наступний день очистіть оселедець від шкіри і кісток, залишивши тільки філе, і дрібно його поріжте. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Картоплю (10 шт.) добре промийте і розріжте на дві частини. Викладіть у форму для запікання або на деко, застелене пергаментом, полийте олією (1-2 ст. л.), посоліть і поперчіть за смаком. Запікайте в духовці до готовності протягом 35-40 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Готову картоплю дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури.

Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО) - фото 4

Дістаньте з кожної половинки запеченої картоплі м'якоть за допомогою звичайної столової ложки. Картопляні човники відкладіть в сторону. Дрібно поріжте картопляну м'якоть ножем. Вона знадобиться нам для приготування начинки.

Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО) - фото 5

У невеликій мисці змішайте подрібнеий оселедець, картоплю і дрібно порубаний кріп. Додайте 1 ст. л. соняшникової олії і добре перемішайте. Наповніть сумішшю половинки картоплі безпосередньо перед подачею на стіл. Смачного!

Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО) - фото 6

Раніше "Коментарі" писали про те , як зробити салат "Олів'є" ще здоровішим і смачнішим: рецепт. Багато хто з нас не уявляє новорічних свят без салатів, а точніше – без салату олів'є. Однак у ньому перебувають компоненти, які співвідносяться з принципами правильного харчування. Іноді слід відійти від прийнятої інтерпретації олів'є і спробувати перетворити його на здорову страву.

Читайте також: Як правильно вибрати сало: прості способи. Сало при помірному вживанні вважається дуже корисним продуктом. Головне – їсти його дозовано та завжди стежити за якістю.

Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО) - фото 7




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Валерий

20 грудня 2022, 14:37

Добрый день! У Вас интересный сайт, но мне пришлось пролистать несколько страниц в выдаче, пока я Вас нашел. Вам бы не помешала раскрутка, чтобы подняться в поисковой выдаче и увеличить посещаемость. Рекомендую этот сервис: https://clck.ru/335CkH У них самые низкие цены в интернете (от 150 рублей). Дешевле нигде не найдете!


Новини