Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Цвітна капуста буде ще смачнішою, якщо приготувати її не просто в клярі, як зазвичай, а з беконом і перцем. До цієї страви ще можна подати салат з огірків з лимоном і оливковою олією. Рецепт цвітної капусти розмістив "Гастроном".
Фото: Гастроном
Інгредієнти: 1 середній качан цвітної капусти, 2 сезонних червоних солодких перці, 4-5 зубчиків часнику, 1 невеликий пучок зеленої цибулі, 300 г не дуже жирного варено-копченого бекону або грудинки шматком, 0,5 ч. л. насіння зіри, сіль, мелений чорний і білий перець.
Спочатку у цвітної капусти потрібно видалити повністю все стебло, включаючи його тонкі "відгалуження" (його можна використовувати для супу або овочевого пюре). Суцвіття подрібнити в комбайні в середню крихту.
Далі очистити перці від насіння, плодоніжок і перегородок, нарізати квадратиками зі стороною 1 см. Часник розчавити, очистити і подрібнити. Зелену цибулю тонко нарізати — окремо зелену і білу частину.
Після нарізати бекон кубиками зі стороною 2 см. У воку або на великій сковороді на середньому вогні обсмажувати його, помішуючи, щоб витопити жир, приблизно п'ять хвилин. Покласти білу частину зеленої цибулі, солодкий перець, часник і зіру, і обсмажити протягом однієї хвилини.
Потім додати цвітну капусту і продовжувати обсмажувати, помішуючи, приблизно 15 хвилин. Велику частину часу капусту краще тримати під кришкою. Подавати блюдо гарячим, посипавши зеленою цибулею.
Раніше ми розповіли, як зробити соус з овочів, які завжди під рукою, за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.
Новини