Головна Новини Дозвілля рецепти Названо найкращу дієту року: які продукти найкраще впливають на здоров'я організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкращу дієту року: які продукти найкраще впливають на здоров'я організму

Уже п'ятий рік поспіль середземноморську дієту визнають найкращою у світі

6 січня 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Середземноморська дієта визнана найкращою згідно з рейтингами, оголошеними US News & World Report. Про це повідомляє CNN.

Названо найкращу дієту року: які продукти найкраще впливають на здоров'я організму

Середземноморська дієта - фото з відкритих джерел

Група з 27 експертів розглянула 40 дієт і класифікувала їх за кількома категоріями: наскільки легко дотримуватися дієти; наскільки ймовірно, що людина значно втратить вагу як у короткостроковій, так і у довгостроковій перспективі; наскільки дієта ефективна для профілактики серцево-судинних захворювань або цукрового діабету; наскільки харчування за дієтою повноцінне.

"Найкращі дієти визначаються тим, що ви можете їсти, а не тим, що ви не можете їсти. І прямо зараз — у ці стресові часи пандемії — це особливо корисно для людей. Ми хочемо їжі, якою ми можемо насолоджуватись. І ми хочемо їжі, яка буде підтримувати наше здоров’я, можливо, навіть підвищувати наш імунітет", — сказала  Гретель Шуллер, керуючий редактор відділу охорони здоров’я US News & World Report, який публікує щорічний рейтинг дієт.

Окрім того, що середземноморська дієта посіла перше місце як найкраща загальна дієта, вона також отримала перемогу в інших категоріях: дієти, яких легко дотримуватися; найкращі дієти для здорового харчування; найкращі дієти для діабету та найкращі дієти на рослинній основі.

Численні дослідження показали, що середземноморська дієта може знизити ризик розвитку діабету, високого рівня холестерину, деменції, втрати пам'яті, депресії та раку грудей. Дієта, яка є більше стилем харчування, ніж обмеженням можливостей, також необхідна для міцніших кісток, здорового серця й збільшення тривалості життя.

Дієта включає просту рослинну їжу, причому більшість кожного вживання їжі зосереджена на фруктах і овочах, цілозернових продуктах, бобах і насінні, з кількома горіхами та значним акцентом на оливковій олії першого віджиму. Жири, окрім оливкової олії, наприклад вершкове масло, вживаються рідко, а цукор і рафіновані продукти зарезервовані для особливих випадків.

Червоне м’ясо використовується помірно, зазвичай лише для ароматизації страви. Рекомендується вживати здорову рибу з омега-3 жирними кислотами, тоді як яйця, молочні продукти та птицю їдять набагато меншими порціями, ніж у традиційній західній дієті.

Як повідомляли раніше "Коментарі", дієтолог пояснила, чим загрожує надлишок білка в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини