Головна Новини Дозвілля рецепти Названий шкідливий маринад для шашлику
commentss НОВИНИ Всі новини

Названий шкідливий маринад для шашлику

Назавжди забудьте про маринаді на основі кефіру і майонезу, оскільки м'ясні та молочні продукти несумісні

7 травня 2021, 22:27
Поділіться публікацією:

Всі ми любимо є ароматний шашлик. Але є маринади, які дуже шкідливі для м'яса і можуть стати смертельно небезпечними. Експерти попереджають про головне правило: шашлик не треба маринувати занадто довго. Не робіть цього за добу до приготування. У такому випадку всі повноцінні білки і залізо втратять свою структуру і корисні властивості. В результаті ви отримаєте даремний продукт, в якому не залишилося нічого корисного, пише versiya.

Названий шкідливий маринад для шашлику

Шашлик не треба маринувати занадто довго (фото з відкритих джерел)

Назавжди забудьте про маринад на основі кефіру і майонезу, оскільки м'ясні та молочні продукти несумісні. Кефір перешкоджає засвоєнню організмом заліза і білка, що міститься в м'ясі. Замість цього лікар запропонувала чудову альтернативу, "здоровий маринад" на основі кмину, цибулі, зелені і трав.

"Не використовуйте саме кисломолочні маринади. У м'ясі або рибі все ж є кров. При її перемішуванні з кисломолочними продуктами, якщо на вулиці тепло, висока ймовірність розвитку кишкових хвороботворних бактерій. Тому є великий ризик отруїтися. Ми категорично проти таких маринадів", — вважають кухаря.

Нагадаємо, багато українці вже передчувають, як організують і проведуть наступаючі пасхально-травневі свята. В цілому ж наступний весняний місяць буде досить багатим на вихідні, повідомляє "Люкс.ФМ". Здавалося б, свят в травні не так і багато. Однак календар-2 021 стверджує, що українці в цьому місяці будуть працювати тільки 18 днів. До звичних же суботи-неділі з вихідних додасться відразу два уїк-енду достовірніше. Першого варто чекати на початку місяця — з 1 по 4 травня. Через Міжнародного дня праці і православної Пасхи, які потрапили на вихідні, відпочити вийде ще й в понеділок-вівторок. Також більшість офісних співробітників зможуть не вийти на роботу і в наступний понеділок, 10 травня, через перенесений вихідного з недільного Дня Перемоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини